ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

Όπως κατήγγειλε ένας συμφοιτητής μας , μετά από αδυναμία δήλωσης μαθημάτων πριν την λήξη της προθεσμίας επικοινώνησε με την Γραμματεία της σχολής προκειμένου να μπορέσει να τα δηλώσει. Από αυτή έμαθε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι 50 συμφοιτητές μας. Η απάντηση που δόθηκε είναι ο αποκλεισμός αυτών από την εξεταστική. Φυσικά αυτό έγινε με απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος- όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, καθώς αυτοί είναι που εφαρμόζουν μέσα στα Πανεπιστήμια την επίθεση που δεχόμαστε.

 Μία επίθεση που στόχο έχει το χτύπημα των φοιτητικών δικαιωμάτων, την όρθωση εμποδίων στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των σπουδών μας. Θέλουν η τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνει ένα άπιαστο όνειρο , όπου θα μπαίνουν λίγοι και θα βγαίνουν ακόμα λιγότεροι ,με πτυχία τσακισμένα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Μια αντιστοίχιση δηλαδή των πτυχίων μας με την αγορά εργασίας, την αγορά της μαύρης και απλήρωτης δουλειάς, των υπερωριών και της αβεβαιότητας. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν και προωθούν και οι νόμοι Κεραμέως- Χρυσοχοϊδή όπως και ο νέος νόμος-πλαίσιο.

 Η εξεταστική είναι μια περίοδος όπου το έδαφος γίνεται ακόμα πιο πρόσφορο για εφαρμογή νόμων αλλά και κάθε είδους καθηγητικές αυθαιρεσίες. Σε ένα πανεπιστήμιο πιο εντατικοποιημένο από ποτέ ερχόμαστε- όσοι τα καταφέρουμε- αντιμέτωποι με υπέρογκες ύλες, εξέταση δύο και τριών μαθημάτων την ημέρα, μαζικά κοψίματα έως και ξεκάθαρους αποκλεισμούς. Προσπαθούν να χτυπήσουν το δικαίωμά μας στις σπουδές και φυσικά στην απόκτηση πτυχίου. Για αυτό και βάζουν ένα σωρό κόφτες που μας απομακρύνουν από αυτό.

 Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και χρειάζεται να την απαντήσουμε μέσα από το δυνάμωμα του συλλόγου μας με κατεύθυνση την συγκρότηση αυτού. Ως φοιτητές χρειάζεται να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας. Να απαιτήσουμε καλύτερους και πιο ανθρώπινους όρους σπουδών. Να παλέψουμε για την ανατροπή των νόμων που χτυπάν το δικαίωμά μας στις σπουδές και μετέπειτα στην εργασία. 

Να μην αποδεχτούμε τετελεσμένες αποφάσεις. Άμεσα πριν ξεκινήσει η εξεταστική! Καλούμε τους συναδέλφους του τμήματος και τις αριστερές και προοδευτικές παρατάξεις της σχολής να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε άμεσες κινήσεις ώστε να αρθούν οι αποκλεισμοί. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 10π.μ. έξω από το αμφιθέατρο Ισογείου. Η αλληλεγγύη είναι ζήτημα αγώνα!

Σχόλια