ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 18/10, 18:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας είναι κρίσιμες. Η παρόξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και το ανέβασμά τους σε νέα επίπεδα φέρνει την ανθρωπότητα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου και πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Η αντιπαράθεση των δύο βασικών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και Ρωσίας, που εδώ και μήνες εκτυλίσσεται στο Ουκρανικό έδαφος, φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι τελευταίες εξελίξεις το επιβεβαιώνουν, με την προσάρτηση περιοχών από τη Ρωσία και την μερική επιστράτευση, το εκ νέου αίτημα του αμερικανοκίνητου Ζελένσκι για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, τη συνεχή τροφοδότηση της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ με σύγχρονα και βαρέα όπλα, τους βομβαρδισμούς σε Κίεβο και Κριμαία, την εμπλοκή ακόμα περισσότερων χωρών ενεργά στον πόλεμο (πχ Λευκορωσία).
 
Στη χώρα μας η εξαρτημένη αστική τάξη, από τις πρώτες κιόλας μέρες τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έτρεξε να δηλώσει την υποτέλεια και την υποταγή της στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, στα ξένα δηλαδή αφεντικά της. Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, η ενίσχυση των βάσεων σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη απ’ όπου φεύγουν μια σειρά από στρατεύματα και αεροπλάνα για το μέτωπο έχουν μετατρέψει τη χώρα σε στόχο. Μας εμπλέκουν σε αυτόν τον άδικο πόλεμο και μας προετοιμάζουν, λαό και νεολαία, να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους και να σφαγιαστούμε για τα δικά τους συμφέροντα.

Μας χτυπούν πρώτα απ’ όλα το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη ζωή και εντείνουν την επίθεση και σε όλα τα άλλα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για εμάς και τις οικογένειές μας. Ακούμε συνεχώς για νέες αυξήσεις στα ήδη ακριβά προϊόντα πρώτης ανάγκης, σε ρεύμα και καύσιμα. Τα λεφτά στην τσέπη μας μειώνονται ολοένα και περισσότερο αφού η ακρίβεια έχει τσακίσει το εισόδημα των οικογενειών μας. Στις περισσότερες λέσχες πανελλαδικά δεν μπορούμε πια να τρώμε δωρεάν, όπως με αγώνες κατέκτησαν οι φοιτητές εδώ και χρόνια. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα και οι περισσότερες εστίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με ελάχιστα δωμάτια. Το κόστος των καθημερινών μεταφορών μας στο πανεπιστήμιο γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο. Πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για τρείς και εξήντα, αφού ο μήνας δε βγαίνει.
 
Μπροστά σε όλα αυτά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε και να παλέψουμε. Να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στην μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση των Αμερικανονατοϊκών, ενάντια στην εμπλοκή της στον πόλεμο . Οι εικόνες που βλέπουμε στην Ουκρανία δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Δεν είναι κάτι μακρινό από αυτό που μπορεί να ζήσουμε και εμείς οι ίδιοι. Πρέπει μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια να αναπτυχθεί ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα βάλει φρένο σε όλα τα εφιαλτικά σενάρια που ετοιμάζουν για εμάς και τους γείτονες λαούς. Το μέλλον μας θα κριθεί στον αγώνα!

Σχόλια