ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ



Το τέλος του καλοκαιριού σήμανε για τα πανεπιστήμια και την εκπαίδευση συνολικότερα, τον νέο γύρο επίθεσης σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων μας. Κυβέρνηση και σύστημα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν την επίθεση και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στα ΑΕΙ.
 
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι μαύρο και αβέβαιο. Οι νόμοι Κεραμέως που έχουν ψηφιστεί (νόμος 4777, νόμος πλαίσιο) έρχονται να εφαρμοστούν πλήρως και να σημάνουν την αλλαγή του χώρου της εκπαίδευσης όπως τον γνωρίζαμε. 

 Πάνω από το κεφάλι μας τρέχουν όρια σπουδών και διαγραφές. Τα πτυχία μας θα διαλυθούν πλήρως και θα γίνουν κουρελόχαρτα για να αντιστοιχηθούν με τον εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνεται. Η εντατικοποίηση στα πανεπιστήμια βαράει κόκκινο και η καθηγητική αυθαιρεσία διογκώνεται συνεχώς. Η εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της ΕΒΕ στέρησε σε ακόμα 40 χιλιάδες μαθητές την είσοδο στα πανεπιστήμια. Επόμενο βήμα είναι οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις τμημάτων και τα κλεισίματα σχολών. 

 Το πανεπιστήμιο που διαμορφώνεται είναι εκείνο των ταξικών φραγμών, που δεν θα χωράει τα παιδιά από φτωχά και λαϊκά στρώματα. Και για να επιτευχθεί αυτό με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις το σύστημα φέρνει τα πειθαρχικά και την πανεπιστημιακή αστυνομία .Ήδη εδώ και λίγες μέρες γίνονται προσπάθειες εισόδου της ΟΠΠΙ σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας. 

 Η προσπάθεια ένταξης της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη με την μόνιμη παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των ΑΕΙ, τα αλλεπάλληλα δολοφονικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών που έχουν δεχθεί ο λαός και οι φοιτητές στους χώρους των Πανεπιστημίων και στις διαδηλώσεις δείχνουν το που θέλουν να σύρουν τα πράγματα. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι αποστειρωμένο, να μην χωράει καμία συλλογική , πολιτική και πολιτιστική δράση , να αποτρέπει την οργάνωση των φοιτητών , να μην τους αφήνει να σηκώσουν κεφάλι. Οι εικόνες που βλέπουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Σκοπός τους είναι η είσοδος της αστυνομίας σε όλα τα πανεπιστήμια. 

 Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις είναι αναγκαίο να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε. Πρέπει σε κάθε σύλλογο και σε κάθε η σχολή να μπει η κατεύθυνση της πάλης για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως και το διώξιμο της αστυνομίας από τους χώρους των ΑΕΙ. Να οργανωθούμε στους συλλόγους μας και να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις σχολές μας και να τις μετατρέψουμε σε εστίες αντίστασης κόντρα και ενάντια στην επίθεση συστήματος και κυβέρνησης. Οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι οι φοιτητές οι εργαζόμενοι και οι μαθητές. Κανένας σωτήρας δεν θα μας λύσει τα προβλήματα αν οι ίδιοι δεν παλέψουμε.

 Καλούμε κάθε προοδευτικό φοιτητή και κάθε συλλογικότητα σε ανοιχτή σύσκεψη για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πόλη ενάντια στην επίθεση που βιώνουμε και στην είσοδο της αστυνομίας.

 Το μέλλον μας θα κριθεί στους αγώνες! 

  ΤΡΙΤΗ 20/9, 18:00 ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΔΟΜΠΟΛΗΣ

Σχόλια