11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ


11 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας Kορκονέα. Mία δολοφονία που πυροδότησε τη συγκλονιστική εξέγερση της νεολαίας του Δεκέμβρη του '08. Μαθητές, φοιτητές, νέοι κατέλαβαν τα σχoλεία και τις σχολές τους και πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των πόλεων ,γιατί ακριβώς είδαν στη δολοφονία αυτή το μαύρο μέλλον της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που τους προετοιμάζει ένα σάπιο σύστημα. Σήμερα,11 χρόνια μετά ,το κράτος προκαλεί ανοιχτά τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε λαϊκού ανθρώπου και νέου αφήνοντας ελεύθερο το δολοφόνο του Αλέξη! Δείχνει,έτσι, πως προτίθεται να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό ξέσπασμα μιας νεολαίας που βράζει από όργη!
Οι δολοφονίες δεν είναι μία στιγμή , είναι η πολιτική του συστήματος
Η πολιτική που όπλισε το χέρι του μπάτσου το Δεκέμβρη του '08, είναι η ίδια πολιτική που βιώνουν στο πετσί της η νεολαία ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Η πολιτική της φασιστικοποίησης και της κρατικής τρομοκρατίας.Η πολιτική που βγάζει στην παρανομία το δικαίωμα στην απεργία, που καταργεί το λαϊκό Άσυλο των αγώνων, που πνίγει στα χημικά κάθε διαδήλωση. Άλλωστε τα ανοιγμένα κεφάλια των συμφοιτητών μας στην ΑΣΟΕΕ και στη σύνοδο των πρυτάνεων,οι δεκάδες συλλήψεις, το ξύλο από τους μπάτσους που, ιδιαίτερα στα Εξάρχεια, έχει γίνει καθημερινότητα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το πού το πάει το σύστημα...Θέλουν μία νεολαία τρομοκρατημένη που δεν θα διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην πολιτική που της ετοιμάζουν.
Όχι στην παιδεία των λίγων και εκλεκτών
Φοιτητές και μαθητές βρισκόμαστε στο παρά πέντε της κατάθεσης του αντιδραστικού νομοσχεδίου Κεραμέως. Έχοντας ήδη ψηφίσει την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων, η κυβέρνηση πάει ένα βήμα παρακάτω την πολιτική που στοχεύει στο πέταγμα εκτός σπουδών των παιδιών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Οι εξαγγελίες μιλάνε για διαγραφές φοιτητών στα ν+2 χρόνια, βάση του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,''αξιολόγηση'' και ''αυτονομία'' ιδρυμάτων - όπως βαφτίζουν τη μετακύλιση του κόστους των σπουδών στις πλάτες μας-, υποχρεωτικές πρακτικές παντού και τελευταία προστέθηκε και η παρέμβαση του κράτους στους συλλόγους μας (καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις, ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές).
Ας είναι λοιπόν καθαρό, τα μέτρα Κεραμέως μας προετοιμάζουν για το σκληρό εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας: την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τους μισθούς πείνας και τα εργατικά ατυχήματα.
Να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα
Η 6 Δεκέμβρη δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα μνημόσυνο αλλά σαν μία ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε ξανά την αντίστασή μας στους συλλόγους μας και στους δρόμους! Να εμπνευστούμε από τους ηρωικούς αγώνες των λαών της Χιλής, της Βολιβίας, του Ιράκ,του Λιβάνου ,της Κολομβίας που δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω! Γιατί δεν πρέπει να περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας.

Και κυρίως γιατί ο αγώνας απέναντι στα νέα μέτρα Κεραμέως ,που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να κλιμακωθεί! Αυτός θα είναι και ο πραγματικός φόρος τιμής για τον Αλέξη!

Σχόλια