ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΙΤΗ  12/11, 6μ.μ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή, τα χημικά και το ξύλο που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ το πρωί της Δευτέρας 11/11 σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών που διαδήλωναν κόντρα στο λοκ-αουτ που επέβαλλαν πρυτανεία και κυβέρνηση αμέσως μετά την έφοδο των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ) στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ την Κυριακή 10/11. Για άλλη μια φορά το σύστημα και οι μηχανισμοί του (Κυβέρνηση, Αστυνομία, ΜΜΕ) ξεδιπλώνουν όλη την “επιχειρηματολογία” τους περί Ασύλου “βίας, ανομίας και παραβατικότητας”, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην έμπρακτη αμφισβήτηση του ασύλου με την έφοδο της αστυνομίας! Ταυτόχρονα, ακολουθεί και λοκ-άουτ της σχολής από την πρυτανεία, κλείνοντας τη σχολή μέχρι Κυριακή 17 Νοέμβρη, μέρες που έχει καλεστεί γενική συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ ενόψει Πολυτεχνείου. Αυτή η επιχείρηση συνδέεται τόσο με τις πρόσφατες επιθέσεις με χημικά εντός της ΑΣΟΕΕ, με τη συνολικότερη πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μια βδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση χτίζει κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, κάνει επανασύσταση της κακόφημης ομάδας ΔΕΛΤΑ, πραιτοριανοί των ΜΑΤ κάνουν ανενόχλητα αναίτιες συλλήψεις, διαμορφώνοντας συνθήκες τρομοκράτησης του λαού ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου και της αντιιμπεριαλιστικής πορείας στις 17 Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της Πρυτανείας, που με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις που έβγαλε για τα τελευταία γεγονότα, δε φαίνεται καθόλου να ενοχλείται από τα χημικά και τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής στο χώρο της σχολής παρά μόνο από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Υπερθεματίζει στην «εύρυθμη» λειτουργία του πανεπιστημίου, προσπαθώντας να στήσει κλίμα εναντίωσης απέναντι σε κάθε κίνηση που θέλει να αμφισβητήσει την πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας. Τώρα άραγε θα χαθεί το εξάμηνο που τόσο πολύ “καίγεται” η Σύγκλητος; Μέσα σε όλα, τα ΜΑΤ, έφτασαν την Κυριακή 10/11 να κάνουν έλεγχο σε φοιτητές των πάσο στη λέσχη σίτισης!

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να υπάρχει ένας αυξημένος αναβρασμός στο φοιτητόκοσμο και το μαθητόκοσμο. Σε μια σειρά από σχολές πανελλαδικά βλέπουμε να υπάρχουν αντιστάσεις απέναντι στα νέα μέτρα Κεραμέως για την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, το σύστημα στήνει κλίμα «κατάργησης του φοιτητικού συνδικαλισμού», ευθείας παρέμβαση του κράτους στους συλλόγους, κάρτες εισόδου στα ΑΕΙ σαν μέτρο άμεσου πολιτικού ελέγχου και επιτήρησης και γενικότερα προσπάθειας να ξηλώσει δημοκρατικές κατακτήσεις. Η παραπάνω πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ανοιχτή τρομοκράτηση των φοιτητών, των εργαζόμενων καιτου λαού για να μη βγαίνει στην πάλη απέναντι στην πολιτική τους.

Το σύστημα για χρόνια προσπαθεί να “τελειώνει” με το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και το Λαϊκό Άσυλο. Όλο το προηγούμενο διάστημα γινόταν προσπάθειας κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Ασύλου Αγώνων με διάφορους τρόπους. Στήθηκε το αφήγημα για Άσυλο “βίας και ανομίας” και ναρκωτικών το οποίο ως εκ τούτου έπρεπε να παταχθεί. Κατευθύνανε το ναρκεμπόριο έξω από σχολές του κέντρου της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο, Νομική) και της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κάνοντας lock-out και χτίζοντας διαρκώς ένα κλίμα τρομοκρατίας, περικυκλώνοντας τις σχολές με κλούβες και δυνάμεις καταστολής. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, που το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές δέχεται σφοδρή επίθεση, το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων δέχεται καθημερινά τα πυρά του συστήματος.

Να μη μασήσουμε στο κλίμα «νόμος και τάξη»! Να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές καταχτήσεις και τα μέσα πάλης της νεολαίας, του λαού και της εργατικής τάξης! Μόνη απάντηση βρίσκεται στις γενικές μας συνελεύσεις και την οργανωμένη πάλη. Όχι στην υποταγή στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής! Δε πρέπει οι έφοδοι των ΜΑΤ σε σχολές και χώρους ασύλου να γίνουν κανονικότητα, αλλά να τους κοπεί η φόρα. Το ίδιο και για το χέρι που θέλουν να βάλουν στους συλλόγους μας. Μαζικά πρέπει να βγούμε στους δρόμους ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουμε στη διαδήλωση 17 Νοέμβρη! Μαζικά να υπερασπιστούμε το άσυλο και το δικαίωμα στην οργάνωση και πάλη στους χώρους σπουδών!

-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
-ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 6Κ30 ΣΤΗ ΔΟΜΠΟΛΗ

Σχόλια