Ανταπόκριση απο την διαδήλωση του Πολυτεχνείου



Με μεγαλύτερη μαζικότητα συγκριτικά με την περσινή, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα. Ήταν μια πρώτη καλή απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαού και  στο κλίμα των τελευταίων ημερών.

  Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης ήταν νεολαίοι και φοιτητές οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κυρίως εναντία στην κρατική καταστολή και συνθήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  Το ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις ήταν από νωρίς στο χώρο της συγκέντρωσης στήνοντας μικροφωνική με τραγούδια του Πολυτεχνείου αλλά και με ανακοινώσεις-καταγγελίες για την καταστολή και την καταπάτηση ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, για το πραξικόπημα και τη σφαγή του λαού της Βολιβίας αλλά και για τη σύλληψη φοιτητή μέλος των ΕΑΑΚ, στη Αθήνα.

   Τα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, των Αγωνιστικών κινήσεων και του ΚΚΕ(μ-λ) φώναξαν συνθήματα με παλμό καταγγέλλοντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που επέβαλε την χούντα, συνθήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την υπεράσπιση του Ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών αλλά και για την ανάγκη του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση του Κεφαλαίου.

  Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας σε όλη τη διάρκεια της πορείας. ΜΑΤ και ασφαλίτες ήταν στο πίσω μέρος της διαδήλωσης αλλά και σε όλα τα στενά της πόλης.

  Με μικρότερη μαζικότητα πραγματοποίησε το ΚΚΕ  ξεχωριστή διαδήλωση  στην όποια συμμετείχε με μπλοκ ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια