46 χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73 ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ


Η μεγάλη εξέγερση λαού και νεολαίας, το Νοέμβρη του ’73 ήτανε η κορυφαία στιγμή της πάλης απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα και το αιματοβαμμένο καθεστώς εξάρτησης στους Αμερικάνους. Η τριήμερη κατάληψη του Πολυτεχνείου και οι εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργάτες, αγρότες που κατέβηκαν στο δρόμο κόντρα στο φασιστικό καθεστώς σμπαράλιασαν πολιτικά τη δικτατορία και γκρέμισαν τις πολιτικές βάσεις στήριξής της. Λαός και νεολαία παλέψαν στους δρόμους με συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, δείχνοντας ποιοι είναι οι πραγματικοί αφέντες αυτής της χώρας και θέτοντας την προοπτική για άλλη κοινωνία, με το λαό αφέντη στον τόπο του.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ!

ΨΩΜΙ! Ζητάει σήμερα κι ο εργαζόμενος λαός. Επειδή ξέρει ότι ψωμί δεν έχει. Γιατί ξέρει ότι δε μπορεί να ζήσει στον εργασιακό μεσαίωνα των απολύσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, των μεροκάματων πείνας. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, χτυπάνε ανελέητα τις εργασιακές κατακτήσεις των εργαζομένων για να ξηλώσουν ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει. Με το νέο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τις προηγούμενες εβδομάδες, τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τους πλουτοκράτες και τάζει στο λαό και τη νεολαία μαύρο μέλλον. 7ήμερη εργασία, απλήρωτη, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαίωμα σε ασφάλιση-περίθαλψη, με τη νεολαία να πηγαίνει «βορά» στην εργοδοσία.

ΠΑΙΔΕΙΑ! Έρχεται η επίθεση του νέου νομοσχεδίου της Κεραμέως για την εκπαίδευση. Με τις διαγραφές στα ν+2 για τους φοιτητές, τη Βάση του 10 για τους μαθητές και πολλά άλλα μέτρα να στήσει μια παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς. Μια εκπαίδευση που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ονειρεύονταν γι’ αυτό και ψήφιζαν αντίστοιχα μέτρα. Θέλουν μια παιδεία γεμάτη ταξικούς φραγμούς, εξετάσεις, δίδακτρα και εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών. Που ειδικά τα παιδιά από τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα θα ξεπετιούνται εκτός. Θέλουν να μετατρέψουν την εκπαίδευση από δικαίωμα, σε ατομική υπόθεση. Που όσοι καταφέρουν και μπουν, αλλά και όσοι βγαίνουν από το πανεπιστήμιο, να αντιμετωπίζουν μόνοι τους χωρίς δικαιώματα τον εργασιακό μεσαίωνα και να τον θεωρούν μάλιστα καθεστώς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής ξηλώνει τις λαϊκές ελευθερίες! Καταργούν το άσυλο, το δικαίωμα στην απεργία, χτυπάνε διαδηλώσεις με δακρυγόνα και οξύνουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Συζητάνε μέχρι και για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Θέλουν να βάλουν χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων. Τα μόνα όπλα πάλης που έχουμε για να αντισταθούμε συλλογικά στην επίθεση που διεξάγει το σύστημα. Θέλουν να βάλουν το λαό στο γύψο για να μην αντιστέκεται! Θέλουν τη νεολαία «σούζα» στην πολιτική τους!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ! Κάνουν τη χώρα μια απέραντη αμερικάνικη – ΝΑΤΟική στρατιωτική βάση.  Για να σηκώνονται αμερικάνικα μαχητικά και να μακελεύουν τους γύρω λαούς, τους Κούρδους, τη Συρία. Δένουν τη χώρα πιο βαθιά στην εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές-προστάτες τους. Μπλέκουν το λαό σε πολεμικούς κινδύνους με τους γύρω λαούς. Δένουν το λαό στην εξάρτηση από τα οικονομικά σχέδια της ΕΕ και των αμερικάνων και τη μαύρη προοπτική τους. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, η πάλη ενάντια στις βάσεις, την εξάρτηση, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο πρέπει να δυναμώσει. Είναι η μόνη προοπτική για να ζήσει ο λαός σε μια χώρα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, λαοκρατούμενη, σε μια περιοχή με ειρήνη με τους γείτονες λαούς!

ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ! Η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει ότι μέσα από μαζικό κίνημα, αντίσταση και διεκδίκηση μπορούμε να σταματήσουμε και τα πιο μαύρα καθεστώτα. Να αναμετρηθούμε με το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο!

ΟΙ ΕΞΕΓΕΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ-ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ,17/11,18:30,ΔΟΜΠΟΛΗ


Σχόλια