Ανταπόκριση από τη φοιτητική διαδήλωση 1/3


     Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων έγινε την Παρασκευή 1/3 το απόγευμα, μετά από απόφαση των δύο συλλόγων των εστιών. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 130 φοιτητές. Τα οργανωμένα μπλοκ ήταν του Φ.Σ. Εστιών Δόμπολης, του Φ.Σ. Εστιών Δουρούτης, της ΣΣΠ, των Αγωνιστικών Κινήσεων, των ΕΑΑΚ και της ΕΣΕ.
    Η διαδήλωση καλέστηκε με βάση τις αλλαγές που προωθήθηκαν στην λέσχη των εστιών στη Δόμπολη, αλλά και γενικότερα της αμφισβήτησης του δικαιώματος των φοιτητών στις δωρεάν σπουδές. Ο παλμός και ο αριθμός της διαδήλωσης σε μία περίοδο κινηματικής αδράνειας και αυταπατών, προκάλεσε θετική αίσθηση σε αρκετό κόσμο που την παρακολούθησε. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν με διακριτό μπλοκ. Όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμβηκαν στους συλλόγους για αυτές τις αλλαγές με μία κατεύθυνση αντίστασης και αγώνα, συνδέοντάς τες με το συνολικό χτύπημα αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων σε σίτιση-στέγαση-μεταφορές-σύγγραμμα, τον ν. πλαίσιο και Γαβρόγλου.
   Το τραγελαφικό των δύο συγκεντρώσεων και καλεσμάτων, αν και στην πράξη αναιρέθηκε, αναδεικνύει τις ιδιοκτησιακές λογικές και τη ρεφορμιστική γραμμή των δύο δυνάμεων (ΕΣΕ και ΣΣΠ) που κυριαρχούν στους  δύο αυτούς συλλόγους. Την ανεμπιστοσύνη τους στους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους, το ότι στην πράξη δε βλέπουν στη σημερινή περίοδο τη δυνατότητα οι φοιτητές να απαντήσουν την επίθεση που αντιμετωπίζουν μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας φοιτητικού κινήματος.


Σχόλια