ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ

Την Παρασκευή στο μάθημα των υπολογιστών, ο καθηγητής ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τα όρια. Έβρισε φοιτητή, λέγοντάς του, ότι «δεν χάνει το χρόνο του με χαζούς». Στη συνέχεια σε ρόλο ασφαλίτη ζήτησε απειλητικά τα στοιχεία του και να πάει στο γραφείο. Όλα αυτά επειδή ο φοιτητής πήγε να παρακολουθήσει το μάθημα, με ένα καφέ!!! Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί προ λίγων εβδομάδων με άλλον καθηγητή.


Ολοένα και περισσότερα περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσίας παρατηρούμε στη σχολή. Για παράδειγμα στις εξεταστικές και τα μαθήματα όπου επειδή αργήσαμε δεν μας επιτρέπεται να μπούμε στην αίθουσα. Με τις προσβολές από τους καθηγητές για «το πόσο χαζοί και ανεύθυνοι είμαστε ως προς τις φοιτητικές μας υποχρεώσεις» και την απαρίθμηση τέτοιων περιστατικών να μην έχει τελειωμό. Όλα αυτά δεν είναι καινούργια κατάσταση και δεν αγγίζουν μόνο το Οικονομικό. Τα παραπάνω είναι εκφράσεις του αυταρχισμού που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση από τους καθηγητές.


Η κυβερνητική πολιτική, με το ν.Γαβρόγλου, είναι αυτή που τους δίνει τον αέρα. Είναι αυτή που στοχεύει στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των φοιτητών. Με το καθηγητικό κατεστημένο και τους πρυτάνεις να την υλοποιούν στις σχολές. Πλάι σε αυτό, προωθείται ένα κλίμα εντατικοποίησης, πειθάρχησης και τρομοκρατίας μέσα στις σχολές. Με τα μαζικά κοψίματα στις εξεταστικές, με τις παρατηρήσεις και τις αποβολές, με τα απανωτά υποχρεωτικά εργαστήρια κτλ. Στόχο έχουν να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε τέτοια περιστατικά και συνολικά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Θέλουν να διαμορφώσουν πειθαρχημένους φοιτητές, επόμενους υποταγμένους εργαζόμενους.

Σε όλο αυτό πλάτη έχει βάλει και η ΔΑΠ.  Με το ρόλο της όλα αυτά τα χρόνια, ως η πιο καθεστωτική δύναμη  έχει συμβάλλει με τόση προθυμία λέγοντας μας να σκύβουμε το κεφάλι. Να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και άμα χρειαστεί να «γλύψουμε» και κανέναν καθηγητή όπως κάνουν αυτοί που μια χάρα σχέση έχουν με τους μεγαλοκαθηγητάδες.

Δεν θα τους περάσει!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που θέλουν να μας πείσουν ότι πρόκειται για κανονικότητα, οι Αγωνιστικές Κινήσεις λέμε πως πρέπει και μπορούμε να την αρνηθούμε. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε χαζοί όπως κάθε μέρα μας αποκαλούν κυβερνήσεις, ΜΜΕ, καθηγητές. Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε, να συνεννοούμαστε με τον διπλανό μας και αυτό περνάει από τη συγκρότηση των οργάνων μας όπως οι γενικές συνελεύσεις. Μέσα από μια τέτοια διαδικασία και κίνηση θα μπορέσουμε να ξεδιαλύνουμε τους συμμάχους μας, δηλαδή τους συμφοιτητές μας. Έτσι θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το πώς θα απαντήσουμε τέτοιου είδους περιστατικά. Με το φοιτητικό κίνημα να παλεύει, τέτοιοι τύποι δεν θα τολμούν να συμπεριφέρονται έτσι προς τους συμφοιτητές μας.

Σχόλια