ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 17/11, 6μμ Δόμπολη

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ !

Τόσα χρόνια μετά τη μεγαλειώδη πάλη του λαού μας εκείνο το τριήμερο του ’73, σύγκρουσης με τη χούντα, τους αμερικάνους, τη φτώχεια και την ντόπια πλουτοκρατία, η εξέγερση αυτή συνεχίζει να εμπνέει τις δικές μας διεκδικήσεις, συνεχίζει να φωτίζει τη σημερινή μας αντίσταση. Όχι άδικα βέβαια. Ο χαρακτήρας της εξέγερσης ήταν τέτοιος που μπήκε αγκάθι στα μάτια του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Ακριβώς για τα αιτήματα που ολόψυχα πάλεψε ο λαός και η νεολαία τότε. Τη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ. Αυτά είναι που φοβίζουν το σύστημα τόσα χρόνια μετά, επειδή είναι αδικαίωτα και γι’ αυτό μας εμπνέουν ακόμα.


Σήμερα είναι που η χώρα γίνεται ορμητήριο φονιάδων με νέες στρατιωτικές ΝΑΤΟικές βάσεις. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετεί ολόψυχα τα συμφέροντα των αμερικανοευρωπαίων στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, στην ανατολική μεσόγειο, που ξεπουλάει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να παίξει το παιχνίδι τους και να πλασαριστεί καλύτερα σαν χρήσιμος υποτακτικός. Το σημερινό καθεστώς ποτίζει όπως και τότε το λαό με εθνικισμό ενάντια στους γείτονες λαούς, για να υπηρετήσει τις τυχοδιωκτικές του βλέψεις, στα πλαίσια της εξάρτησης από τους «έξω». Σήμερα είναι, που η στάση της άρχουσας τάξης βάζει το λαό σε άμεσο κίνδυνο, με το ενδεχόμενο ενός πολέμου με τις γειτονικές χώρες ανοιχτό για να υπηρετηθούν οι μωροφιλοδοξίες και τα τυχοδιωκτικά καπρίτσια της.

Σήμερα στενάζει ο λαϊκός κόσμος στην ανεργία και τη φτώχεια. Με το μέλλον των 400 ευρώ να φαντάζει αναμφισβήτητο, με τη μαύρη εργασία, με τις απολύσεις, το κόψιμο των συντάξεων και τη φορομπηξία, με την εξαθλίωση που φέρνει τόσα χρόνια η αντιλαϊκή πολιτική των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και των κυβερνήσεων τους μέσω των μνημονίων. Η σημερινή κατάσταση της νεολαίας στην ανασφάλεια και το φόβο της εργοδοσίας είναι που την οδηγεί στη βαρβαρότητα και στο κλείσιμο στον εαυτό της, στο ρίξιμο του πήχη των απαιτήσεων της από τη ζωή.

Σήμερα επίσης, χτυπιέται όσο ποτέ το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. Με το πέταγμα δεκάδων χιλιάδων μαθητών εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με σχέδια νόμου συγχωνεύσεων-λουκέτων-διασπάσεων σε σχολές και τμήματα, που αμφισβητούν το μέλλον στις σπουδές για χιλιάδες φοιτητές-σπουδαστές. Με το ν.Γαβρόγλου σα συνέχεια του νόμου-πλαίσιο, να μετατρέπει τα πτυχία μας σε ECTSαποσπώντας όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά, να χτυπάει ανοιχτά το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, όταν αμφισβητεί εκ νέου τα δωρεάν συγγράμματα, τη σίτιση και στέγασή μας, να ωθεί στην παραίτηση χιλιάδες σπουδαστές μέσω της εντατικοποίησης των σπουδών. Σήμερα είναι που «αυτός που μας παίρνειτο βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορεί ότι μείναμε αδιάβαστοι».

Όπως επίσης, σήμερα είναι που αμφισβητούνται και μια σειρά δημοκρατικές-λαϊκές καταχτήσεις και ελευθερίες. Με πρώτη το άσυλο. Όχι το «ακαδημαϊκό» όπως θέλουν να το βαφτίσουν, αλλά το λαϊκό άσυλο που δίνει τη δυνατότητα στη νεολαία και το λαό να έχουν ελεύθερη έκφραση στις σχολές, χωρίς το δερβέναγα της λογοκρισίας και των ΜΑΤ πάνω από το κεφάλι τους. Γι’ αυτό και κυβέρνηση-Μητσοτάκης-καθηγητές-ΔΑΠ-δημοσιογράφοι έχουν πέσει σαν τα κοράκια για να το αμφισβητήσουν, με διάφορα προσχήματα. Μα και όλη η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, στοχεύει ακριβώς να γκρεμίσει τις δημοκρατικές μας καταχτήσεις, να στερήσει από το λαό μας τη δυνατότητα να αντιστέκεται απέναντι σε αυτά που του παίρνουν. Σήμερα και όχι μόνο στη χούντα, χτυπιέται κάθε λαϊκή κινητοποίηση με δακρυγόνα και κλόμπ. Την ίδια στιγμή, βέβαια,που οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες βγαίνουν παράνομοι, ξεπλένονται οι χρυσαυγίτες 4 χρόνια στα δικαστήρια. Η ίδια η αστική «δημοκρατία» τους, ξαμολάει τους φασίστες να μαχαιρώνουν δημοκράτες αγωνιστές, εργάτες, μετανάστες και αβοήθητους ανθρώπους. Ανβέβαια αμφισβητούνται οι ελευθερίες του λαού, οι ελευθερίες του κεφαλαίου αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα και τα σκάνδαλα της πλουτοκρατίας περνάνε «στα ψιλά». Μπορεί, δηλαδή, οι απεργίες βαφτίζονται «παράνομες» και «ανεξέλεγκτες», αλλά η νόμιμη κλεψιά του λαϊκού πλούτου και ιδρώτα βαφτίζεται «ανάπτυξη», «πρωτογενή πλεονάσματα» και «έξοδος απ’ τα μνημόνια».

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ – ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

Σήμερα 45 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, είναι που σκυλιάζει ένα ολόκληρο σύστημα ενάντια σε αυτή τη λαϊκή εξέγερση. Για να σπιλώσει το περιεχόμενό της και να συκοφαντήσει τις καταχτήσεις της. Το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας απέναντι στο αίτημα για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, αντιτείνει ότι«δε μπορούμε μόνοι» χωρίς του φονιάδες αμερικανοευρωπαίους προστάτες του. Η άρχουσα τάξη της ρεμούλας και της ρουσφετολογίας, που είναι υπεύθυνη για την κρίση, κατηγορεί το λαό ότι αποτελεί τη «γενιά του πολυτεχνείου» όταν αυτός ζητάει ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ. Δεκαετίες παλεύει το σύστημα να καταστήσει την επέτειο του Νοέμβρη ακίνδυνη σχολική εορτή για να «μάθουν τα παιδιά δημοκρατία» όταν κατά τα άλλα ξαμολάει τους ανιστόρητους φασίστες γραφιάδες του να αμφισβητήσουν μέχρι και τους νεκρούς του λαού σε εκείνη την εξέγερση. Είναι επειδή ακόμη φοβάται το περιεχόμενό της εξέγερσης του Νοέμβρη, επειδή ακριβώς το περιεχόμενο της είναι αδικαίωτο.

Από κοντά και η επίσημη-κυρίαρχη αριστερά, να εξαργυρώσει στις κάλπες, τις εκλογές και στις κυβερνήσεις το νόημα της εξέγερσης. Με τις ίδιες αυταπάτες που το ’73 την οδήγησαν να νομιμοποιεί την «φιλελευθεροποίηση» της χούντας, έτσι και σήμερα σέρνει το λαό σε εκλογικές αυταπάτες, λες και η αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος είναι ζήτημα μιας κάλπης και «μιας ριξιάς». Αυτό οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ και την κατασυκοφάντηση του τι πραγματικά σημαίνει αριστερά, αγώνες, μαζικό κίνημα, λαϊκή πάλη.

Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Μόνο η δικιά μας αντίσταση με μαζικούς όρους μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεσή τους. Μόνο η εμφάνιση της νεολαίας και του λαού στο προσκήνιο των αγώνων μπορεί να βάλει άλλη νότα στις μαύρες εξελίξεις που βιώνουμε και αυτές που έρχονται. Να πιάσουμε το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τη σκοπιά των λαϊκών διεκδικήσεων, των δικών μας αναγκών για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, δημιουργώντας εστίες αντίστασης απέναντι στο παρόν της ανεργίας, ανασφάλειας, των μισθών πείνας και του χτυπήματος του δικαιώματος στις σπουδές. Από τη σκοπιά της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ σα μόνο όρο για να δει κοινωνική προκοπή αυτός ο τόπος, στην πάλη ενάντια στους προστάτες της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης, άρα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

- ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΞΩ Η ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΠΟΛΕΜΟ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑKΤΗΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6 μμ από τη ΔΟΜΠΟΛΗ

Σχόλια