ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ!

10 πμ από το Εργατικό Κέντρο
Η αναμενόμενη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές, για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, έρχεται να φέρει ακόμη 88 προαπαιτούμενα, τα οποία εντείνουν το τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση της φορολογίας, την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, το ξεπούλημα της χώρας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, τη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων και το προχώρημα των πλειστηριασμών. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμη έναν νέο γύρο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Μέτρα που θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο σε ένα ζοφερό μέλλον για την νεολαία, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, ανασφάλιστη εργασία, τα ελαστικά ωράρια, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, την τεράστια ανεργία και τους μισθούς πείνας να κυριαρχούν. Που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους γονείς και τις οικογένειές μας. Οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους είμαστε εμείς, οι φοιτητές αγωνιζόμενοι στο πλευρό των εργαζομένων!

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά για αυτό μας πουλάνε το παραμύθι της «εξόδου από τα μνημόνια», το οποίο πλέον δεν ξεγελά κανέναν μας. Ειδικά όταν ακούγεται από μια τόσο ξενόδουλη κυβέρνηση που έχει δώσει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές εμπλέκοντας τον λαό και την νεολαία στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και έχει δεσμεύσει την χώρα σε επιτροπεία μέχρι το 2060! Όπως και να βαφτιστεί, η συνέχεια των μνημονίων θα είναι νέα μνημόνια και νέες αξιολογήσεις.
Προσπαθούν να μας πείσουν για αυτή την υποτιθέμενη έξοδο, με στόχο να μας αδρανοποιήσουν, ζητώντας μας στην ουσία να κάνουμε υπομονή, ώστε να μην αντιδράσουμε και να υποταχτούμε σε αυτόν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Έχουμε χρέος να συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαΐου! 
• Κόντρα στη λογική που θέλουν να βάλουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που απροκάλυπτα συμμαχούν με το κεφάλαιο και την εργοδοσία, καλώντας μας για «κοινωνική συμμαχία» μαζί τους. Μια «κοινωνική συμμαχία» που σκοπό έχει να μας αποπροσανατολίσει από τα συμφέροντα μας, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά των αφεντικών μας και όχι σε κοινή διεκδίκηση μαζί τους. Να αγωνιστούμε κόντρα σε λογικές που καλούν τον εργαζόμενο λαό να παλεύει για την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», προϋπόθεση της οποίας είναι το περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων, τα εργατικά «ατυχήματα» και οι μισθοί πείνας.

• Κόντρα σε λογικές διαφόρων πολιτικών δυνάμεων που αρκούνται να αξιοποιούν απεργιακά καλέσματα σε «φιλολαϊκές προτάσεις νόμου» στη βουλή, ενισχύοντας τις εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αλλά και σε άλλες που με πρόσχημα ότι το κάλεσμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι εργοδοτικό, «ελαφρά τη καρδία» δε θα συμμετέχουν στην απεργία προσπαθώντας να κρυφτούν από την δύσκολη πραγματικότητα και να αποφύγουν τα καθήκοντα που τους θέτει η αποσυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Σε μια περίοδο που το σύστημα αμφισβητεί πλήρως το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, θεωρούμε ότι η υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος περνάει πρώτα απ’ όλα μέσα από την συμμετοχή σε αυτή. Γι’ αυτό τον λόγο δεν χαρίζουμε το όπλο της απεργίας στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, άλλα αντιθέτως συμμετέχουμε και μαζικοποιούμε το ισχυρότερο μέσο πάλης των εργαζομένων, που το σύστημα έχει βάλει στο μάτι. 

Το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που έρχονται να τσακίσουν ακόμα περισσότερα δικαιώματα και κατακτήσεις, μας αφορούν όλους. Είτε βασιζόμαστε στο πενιχρό εισόδημα των γονιών μας, είτε αναγκαζόμαστε να εργαστούμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα , βιώνουμε καθημερινά τι σημαίνει εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας. Γι’ αυτό, έχουμε χρέος να συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαΐου στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, ενισχύοντας τη φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης, κόντρα στο σύστημα και σε λογικές συνδιαχείρισης και συμμαχίας με τα αφεντικά. 

Σχόλια