ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

ΟΛΟΙ στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
10 πμ από το Εργατικό κέντρο

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους λαούς και τη νεολαία αντιμέτωπους με τεράστιες και επικίνδυνες προκλήσεις. Ο πρόσφατος βομβαρδισμός της Συρίας από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία, η όλο και μεγαλύτερη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (κατά βάση ΗΠΑ-Ρωσίας) συνεχίζουν το αιματοκύλισμα του συριακού λαού και μεγαλώνουν τους κινδύνους για μια γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί κάθε είδους διευκολύνσεις στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας τη χώρα σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Πρόκειται για μια πολιτική που αυξάνει συνολικά τους κινδύνους για το λαό μας.

Την ίδια στιγμή, η επίθεση που εξαπολύει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο στο λαό και τη νεολαία «σπάει κόκαλα». Οι πετσοκομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, η κατάργηση του 8ωρου, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, το χτύπημα στο συνδικαλισμό δείχνουν την προσπάθεια του κεφαλαίου να πάρει πίσω όλα εκείνα τα δικαιώματα που δε χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με το αίμα των εργατών. Παρά τα παραμύθια της κυβέρνησης περί εξόδου από την επιτροπεία βρίσκονται στο τραπέζι προς υλοποίηση τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και το αφορολόγητο.
132 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, όπου οι εργάτες πάλεψαν για 8ωρο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για ασφάλιση, περίθαλψη και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η πάλη ενάντια στο σύγχρονο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Μάλιστα η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί με τον ιδιαίτερο δικό της τρόπο μέρα τιμής των αγώνων της ιστορίας του εργατικού κινήματος της χώρας μας, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) και της ΓΣΕΕ.
Δεν είναι αργία, ούτε γιορτή !
Προσπαθούν να αποκόψουν την εργατική Πρωτομαγιά από τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Οι διεκδικήσεις των εργατών στο Σικάγο όμως, δεν είναι μια απλή ιστορία που ανήκει στο παρελθόν. Είναι ο αναμμένος φάρος που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ως νεολαίοι σήμερα. Να σταθούμε στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης και να παλέψουμε για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες, να συμβάλουμε στη συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Τιμώντας έτσι την κόκκινη Πρωτομαγιά, ανοίγουμε δρόμους μέσα από τους αγώνες μας.

Σχόλια