ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Παρασκευή 12/1, 10πμ στο Εργατικό Κέντρο

Κάτω τα προαπαιτούμενα και το νέο "πολυνομοσχέδιο"!
Να οικοδομήσουμε την αντίστασή μας στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα,
να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό ότι χρειάζεται επιτακτικά να βάλουν πιο χοντρό χέρι στα λαϊκά δικαιώματα. Πρόσφατα άλλωστε αυτοί που καμώνονται ότι κάνουν “κοινωνική πολιτική” με...λοταρίες (!) προσπάθησαν  να περάσουν νύχτα και σε άκυρο νομοσχέδιο, τροπολογία - “προαπαιτούμενο” της τρίτης αξιολόγησης που έθετε ακόμη περισσότερα εμπόδια στον εργαζόμενο κόσμο να απεργήσει και αθώωνε επί της ουσίας τα αφεντικά από τα εγκλήματα που προκαλούν, τα όλο και περισσότερα εργατικά ατυχήματα.
Κι αν προσωρινά το μάζεψαν , όπως δείχνουν οι εξελίξεις το έκαναν για να επαναφέρουν τα παραπάνω και άλλα τόσα σε ένα συνολικό πολυνομοσχέδιο , που βάζει φωτιά στην καθημερινότητα του ελληνικού λαού και χτίζει όρους ώστε οι δυνάμεις του κεφαλαίου να προωθήσουν σαρωτική επίθεση.


Πετσοκόβουν το δικαίωμα του κόσμου της εργασίας να απεργεί και άρα να παλεύει για τα δικαιώματά του(πλειοψηφία 50% συν ένας για τη λήψη απόφασης), ετοιμάζουν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για χρέη και για δάνεια και προς το δημόσιο, προχωρούν ακόμη περισσότερο το ξεχαρβάλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλάνε ό,τι έχει μείνει ξεκινώντας από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ...

Tα παραμύθια για τις “τελευταίες θυσίες” και για “καθαρές εξόδους” δε μας συγκινούν. Εκτός του ότι τα έχουμε ξανακούσει, πέρα από το γεγονός ότι είναι προκλητικά όταν η καθημερινότητα γίνεται δυσκολότερη και το μέλλον μας πιο απαισιόδοξο, είναι παραμύθια που το “αίσιο τέλος” τους αφορά αυτούς που κερδοφορούν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και την υποθήκευση του μέλλοντός μας: το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που πάνω σε έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα θα μπορούν να ζουν το όνειρο της εκμετάλλευσης χωρίς “περιορισμούς” και “αναχρονιστικές λογικές” - βλέπε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα! Και για το στόχο αυτό, υπάρχει πλήρης σύμπνοια όλων των παραγόντων του συστήματος. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων αστικών κομμάτων είναι υποκριτικές και με στόχο να κάτσουν αυτοί στις καρέκλες της επίθεσης.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε ώστε να παλέψουμε ενάντια στις επιδιώξεις του συστήματος να δημιουργήσει για τη νεολαία ένα μεσαιωνικό εργασιακό περιβάλλον είναι ακριβώς αυτός που προσπαθούν να μας φράξουν! Είναι ο δρόμος του αγώνα, της απεργίας, των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων, των κινητοποιήσεων ενάντια στις ορέξεις τους.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε κάθε φοιτητή να σταθεί ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να συμβάλει στην συσπείρωση δυνάμεων και στη δημιουργία προϋποθέσεων δημιουργίας Μετώπου Αντίστασης  λαού και νεολαίας απέναντι στην βαρβαρότητά τους. Να βρεθούμε μαζί στις κινητοποιήσεις ενάντια στα προαπαιτούμενα και το νομοσχέδιο τους, να εργαστούμε για την μαζικοποίηση και την ουσιαστική συγκρότηση του αγώνα!

Σχόλια