ΓΙΑΝΝΕΝΑ: για το 2ΉΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Μετά την προβολή της ταινίας "Τα κορίτσια της βροχής" την Τετάρτη 15/11, ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο που διοργάνωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις στο Αριστερό Στέκι Νεολαίας - Κουγκίου 23, με την εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Το Πολυτεχνείο φωτίζει τους αγώνες της νεολαίας για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-ανεξαρτησία", την Πεμπτη 16/11.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν -και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- αρκετοί συναγωνιστές και φίλοι από το πανεπιστήμιο, το μαθητικό χώρο, το χώρο των νέων εργαζόμενων ανέργων, αλλά και ¨μεγαλύτεροι¨ συναγωνιστές. Τόσο οι εισηγήσεις, όσο και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν ανέδειξαν με διάφορους τρόπους τόσο τη σοβαρότητα των σημερινών εξελίξεων μέσα στη χώρα (βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης , ένταση της καπιταλιστικής επίθεσης στα δικαιώματα, όξυνση της φασιστικοποίησης), όσο και ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα-ζητήματα, με βάση την πείρα του Πολυτεχνείου, για την πάλη μας στο σήμερα.
Ιδιαίτερος τόνος στη συζήτηση, δόθηκε και στο κλίμα έντονης τρομοκρατίας και τρομοϋστερίας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες με βάση και τον αποκλεισμό που υπήρξε στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Στο χώρο προβλήθηκε βίντεο σε αναφορά με το ιστορικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου και -επίσης- λειτούργησε βιβλιοπωλείο με υλικά των Αγωνιστικών Κινήσεων (και όχι μόνο) για το Πολυτεχνείο (και όχι μόνο).
Κλείνοντας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου αλλά και για τους επόμενους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Γιατί, όπως αναδείχτηκε και από τη συζήτηση, λαός και νεολαία σήμερα, 44 χρόνια μετά, έχουν ανάγκη ξανά -όσο ποτέ άλλοτε- να βροντοφωνάξουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, να καταγγείλουν την εξάρτηση της χώρας μας και το κλίμα αστυνομοκρατίας, να καταγγείλουν την αντιλαϊκή επίθεση και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό, να κινηθούν -εν τέλει- ενάντια στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της φασιστικοποιήσης που ΗΠΑ-ΕΕ-κεφάλαιο και κυβέρνηση (θέλουν να) μας επιβάλλουν.



Σχόλια