24 Μάη: ΓΙ’ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


·        Γιατί οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι βουλή είναι διαδικασία βάσης.  Δεν είναι πανηγυράκι όπως θέλουν κάποιοι να την κάνουν αλλά ευκαιρία για συζήτηση πολιτικοποίηση δράση.

·        Γιατί η αποχή είναι σα να βάζεις το κεφάλι στην άμμο για να μην βλέπεις την πραγματικότητα.

·        Γιατί δεν ψηφίζουμε τον κολλητό, το μπάρμαν κτλ αλλά παίρνουμε θέση για ζητήματα που μας αφορούν και δεν ανεχόμαστε να μας κλέβουν την ψήφο με αυτόν τον τρόπο.


·        Γιατί επιμένουμε ότι υπάρχει δυνατότητα αντίστασης  στους δρόμους κ στα αμφιθέατρα κόντρα σε όσους λένε ότι η λύση είναι στο μεταξύ μας αλλήλοφάγωμα την όλη μέρα παρακολούθηση και στο γλείψιμο. Ξανά κ ξανά οργάνωση αντίσταση αγώνας.

·        Γιατί οι φοιτητές δε ζούμε σε γυάλα μας αφορά η φτώχεια η ανεργία οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κ ο πόλεμος και δε θέλουμε να ζήσουμε σα σκλάβοι και να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.
·        Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και στη χώρα μας πρέπει να δυναμώσει η φωνή που θα λέει έξω η ΕΕ και οι βάσεις του Θανάτου έξω το ΝΑΤΟ. Ο λαός αφέντης στον τόπο του.
·        Γιατί όταν βάζουν ταξικούς φραγμούς, κόβουν σίτιση στέγαση αυξάνουν τα μαζικά κοψίματα και την εντατικοποίηση οργανώνεσαι αντιστέκεσαι διεκδικείς και δεν φτιάχνεις στο μυαλό σου προγράμματα για μια άλλη κοινωνία. Γιατί η εκπαίδευση δεν είναι για λίγους και εκλεκτούς.

·        Γιατί για εμάς αριστερά και φοιτητικό κίνημα δε σημαίνει να κοστολογήσουμε τη ζωή μας στα όρια του συστήματος όπως μας λένε οι λοιποί «αριστεροί». Είναι να φτιάξουμε δυνάμεις για να επιβάλουμε δικαιώματα.

·        Γιατί το κίνημα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, διαμαρτυρίες στους πρυτάνηδες και στα όργανα συνδιοίκησης που τρέχουν δεξιοί και «αριστεροί».

·        Γιατί το survivor θα τελειώσει αλλά η πρόταση για μας από τη ΔΑΠ είναι η υποταγή σε ένα γενικό survivor σε ένα αλληλοφάγωμα στην πραγματική ζωή μας.

·        Γιατί καλή η πλάκα με το survivor αλλά όταν κ η αριστερά «παίζει» με αυτά παίρνει μαθήματα από τη δεξιά.

·        Γιατί το πώς θα ζήσουμε αύριο εξαρτάται από το πώς αγωνιζόμαστε σήμερα.

·        Γιατί η τρομοκρατία και η φασιστικοποίηση σπάνε στους δρόμους.

·        Γιατί στο ρεαλισμό του συστήματος απαντάμε με το ρεαλισμό των αγώνων!

·        Γιατί η γραμμή της συνδιαλλαγής και της ανάθεσης (ΚΝΕ,ΕΑΑΚ) οδήγησε στην ήττα, στην αποσυγκρότηση των συλλόγων και των οργάνων πάλης, οδήγησε στην αναμονή, το συμβιβασμό και την υποταγή.

Γυρνάμε την πλάτη στις αντιδραστικές δυνάμεις (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ) του συστήματος. Δίνουμε τη μάχη μέσα από την κατεύθυνση της αντίστασης-διεκδίκησης. Για την ανασυγκρότηση των συλλόγων σε αγωνιστική κατεύθυνση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΖΩΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  

Σχόλια