ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ από την εκδήλωση-συζήτηση για τις διώξεις των 9 φοιτητών στην Ξάνθη.

Πραγματοποιήθηκε  στo  φουαγιέ των φοιτητικών εστιών στη Δόμπολη εκδήλωση-συζήτηση για τους διωκόμενους φοιτητές της Ξάνθης και ακολούθησε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πολύ ουσιαστική αποδείχτηκε η συμβολή του συναγωνιστή-διωκόμενου από την Ξάνθη, ο οποίος ανέλυσε, τόσο το πλαίσιο και το ιστορικό των περσινών κινητοποιήσεων και των φετινών διώξεων, όσο και την άποψη και τη δράση των Αγωνιστικών Κινήσεων σε αναφορά με αυτές. Με βάση τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε πως οι συγκεκριμένες διώξεις, εντάσσονται στο συνολικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης (όπως αυτή εκφράζεται μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια) και τονίστηκε η αναγκαιότητα της δημιουργίας όρων και μορφών αντίστασης-διεκδίκησης σαν τον καθοριστικό παράγοντα που μπορεί να δώσει απάντηση στις διώξεις τόσο αυτών των αγωνιστών, όσο και άλλων. Στη συνέχεια, ακολούθησε το πάρτυ. 


Κοινή αίσθηση και συμπέρασμα όλων, ήταν πως η χθεσινή συζήτηση ολοκλήρωσε με επιτυχή τρόπο, μια πρώτη πολύ ουσιαστική προσπάθεια ανάδειξης του σοβαρού αυτού ζητήματος (των διώξεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων) και στα Γιάννενα και πως αυτή οφείλει, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να συνεχιστεί!

Σχόλια