ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ!




Λίγους μήνες μετά την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, την ψήφιση στις αρχές της χρονιάς του ασφαλιστικού εκτρώματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό τις επιταγές των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΔΝΤ, έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική – αντιλαϊκή κατεύθυνση που εφαρμόζει. Μέσα σε ένα πλαίσιο, που ο εργαζόμενος λαός, βιώνει την παρατεταμένη ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα, το χτύπημα στο μισθό, στη δουλειά, στα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, έρχεται να ψηφίσει το νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η θέσπιση ‘’υποκατώτατου’’ βασικού μισθού, με στόχο συνολικά την περαιτέρω μείωση των μισθών, η απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι μερικά από τα αντεργατικά μέτρα που έχει στη φαρέτρα του το νέο νομοσχέδιο.

Στο στόχαστρο της επίθεσης του συστήματος, βρίσκονται όλες οι κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού. Κατακτήσεις αιώνων, όπως το δικαίωμα στην ασφάλιση, στο μισθό, συνολικά στη ζωή, σήμερα αμφισβητούνται από το κεφάλαιο, από τους ιμπεριαλιστές στην επίθεση που διεξάγουν ενάντια στην εργατική τάξη. Θέλουν να φτάσει ο εργαζόμενος να γίνεται βορά στις ορέξεις του αφεντικού για κέρδη, χωρίς κανένα περιορισμό. Να μπορεί ο εργοδότης να απολύει όσους, όποτε και όπως θέλει. Απαγορεύουν την απεργία για να μην έχουν οι εργαζόμενοι κανένα όπλο ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου. Θέλουν να διαμορφώσουν τον αυριανό εργαζόμενο με τέτοιο τρόπο, που να μην έχει ιδέα για τις κατακτήσεις των εργαζομένων όπως η ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα. Εργαζόμενο-λάστιχο, που θα δουλεύει όσο, όπως και για όσο θέλει το κεφάλαιο κι η εργοδοσία, με μισθούς και συντάξεις πείνας.

Παράλληλα, σήμερα είναι που όσοι σπουδάζουμε δεχόμαστε επίθεση, με το σπάσιμο του πτυχίου και το γκρέμισμα της εργασιακής προοπτικής, με τους ταξικούς φραγμούς που οξύνονται στην εκπαίδευση, με την εντατικοποίηση των σπουδών και το πέταγμα νεολαίας εκτός της εκπαίδευσης, με το χτύπημα δωρεάν παροχών σίτισης-στέγασης-συγγραμμάτων. Σήμερα χτυπάνε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας, όπως το άσυλο και τους σπουδαστικούς συλλόγους, το φοιτητικό συνδικαλισμό. Σήμερα είναι που τα ποσοστά ανεργίας για τη νεολαία βρίσκονται στο 60%. Πάνε να διαμορφώσουνε ένα ταξικό πανεπιστήμιο ξένο για τη νεολαία. Που όσοι θα μπαίνουν θα διαμορφώνονται σαν τον αυριανό εργαζόμενο που θέλουν να φτιάξουν. Πειθήνιο, με σκυμμένο το κεφάλι, με μόνη υπόσχεση την ανεργία, τα ‘’μαύρα’’ μεροκάματα, χωρίς ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών κατακτήσεων.

Πρέπει να δούμε τα κοινά συμφέροντα των φοιτητών, με αυτά του εργαζόμενου λαού. Να ενώσουμε τις φωνές μας, με αυτές των απεργών, των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Να δούμε τα δίκια μας στους αγώνες για δουλειά, ασφάλιση, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις. Απέναντι στην βάρβαρη επίθεση των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, τη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στα χνάρια των προηγούμενων, τις αντεργατικές μνημονιακές νομοθεσίες πρέπει να συγκροτήσουμε Μέτωπο Αντίστασης. Πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να στηρίξουμε την απεργία στο δημόσιο την Πέμπτη 24 Νοέμβρη.


  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
  • ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ


Σχόλια