Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

17 Νοέμβρη - Κρατική τρομοκρατία. 18 Νοέμβρη - Πορεία εναντία στην κρατική καταστολή17 Νοέμβρη – Κρατική τρομοκρατία στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου
18 Νοέμβρη – Πορεία εναντία στην κρατική καταστολή

Στα Γιάννενα η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου συσπείρωσε πάνω από 600 άτομα και ξεκίνησε από τη Δόμπολη καταλήγοντας στη Νομαρχία.

Συμμετείχαν με πανό ο φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής, οι δυο σύλλογοι των εστιακών φοιτητών, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος μελών ΔΕΠ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η πρωτοβουλία για διΕΕξοδο, η Λαϊκή Αντίσταση (Αγωνιστικές Κινήσεις, Μαθητική Αντίσταση, ΚΚΕ(μ-λ), ΜΛ-ΚΚΕ, Πορεία), η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ και μπλοκ του α/α χώρου.

Η διαδήλωση σημαδεύτηκε από την άγρια καταστολή της αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας έντονη ήταν η παρουσία ΜΑΤ και ασφαλιτών. Όταν έφτασαν στη Νομαρχία οι διαδηλωτές απαίτησαν με παρατεταμένα συνθήματα να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το χώρο λήξης της πορείας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα, ξύλο και ρόπαλα, ανοίγοντας κεφάλια διαδηλωτών. Η διαδήλωση διαλύθηκε απ’ τα χημικά. Τα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης προσπάθησαν να ανασυγκροτήσουν τη διαδήλωση και να ολοκληρωθεί στην Ακαδημία όπως και τελικά έγινε.


Στις επόμενες ώρες ασφαλίτες προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στους δρόμους της πόλης. Όταν αντιπροσωπεία αλληλέγγυων πήγε στην αστυνομική διεύθυνση για να συμπαρασταθεί στους προσαχθέντες, η αστυνομία τους επιτέθηκε άγρια και τους προσήγαγε, φτάνοντας έτσι τις 25 προσαγωγές. Σε έναν από αυτούς έγινε και σύλληψη ενώ οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι σταδιακά ως αργά τη νύχτα. 

Το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά πραγματοποίησε δική του διαδήλωση σε άλλο δρομολόγιο. Περίπου 300 διαδηλωτές συμμετείχαν. 
Στις 18/11 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθεντων. Σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 250 άτομα και με πανο ο σύλλογος εστιακών φοιτητών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Αντίσταση, η ΟΚΔΕ και ο α/α χώρος.

Και στις δυο διαδηλώσεις τα μπλοκ της Λαικής Αντίστασης ήταν μαζικά, είχαν έντονο παλμό και μαχητικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=k_7kt0H85TY (βίντεο από την διαδήλωση στις 17/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!