Το success story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λίγη πραγματικότητα...


Η χρονιά που ξεκινάει, βρίσκει τον λαό να βιώνει ήδη τις συνέπειες του ασφαλιστικού, το πετσόκομμά συντάξεων, την αυξανόμενη φορομπηξία, την ανεργία, την άγρια επίθεση σε δικαιώματα και καταχτήσεις από την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει υπό τις εντολές των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΗΠΑ, καινούριο νομοσχέδιο για πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, απαγόρευση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και σύνταξης. Παράλληλα, διηγείται και το successstory της, που πατάει πάνω στις πλάτες του λαού.

‘’Μειώσαμε την ανεργία, θα υποστηρίξουμε το χώρο της εργασίας, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας’’
Αλήθεια; Eυτυχώς που πλέον οι άνεργοι είναι μόνο 1,5 εκατομμύρια. Δεν λέγεται επίσης, ότι ακόμα και για το 10% των ανέργων που παίρνει επίδομα, ετοιμάζεται η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Ούτε λέγεται ότι από τις λιγοστές προσλήψεις που γίνανε φέτος, όλες γίνανε με όρους εργασιακού μεσαίωνα, ελαστικών ωραρίων, μειωμένων μισθών, με το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης να τσακίζει την άνεργη νεολαία και όλο το πλαίσιο ‘’βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών’’.

’Να δημιουργηθεί πλαίσιο επενδύσεων και ανάπτυξης για τη χώρα’’
Μάλλον το μυαλό μας πάει σε φιλέτα όπως το Ελληνικό, το λιμάνι του Πειραιά, τις Σκουριές Χαλκιδικής(όπου θα σταματούσαν λέει οι εξορύξεις) και αναρίθμητα άλλα, που βγαίνουν στο σφυρί. Αναμφισβήτητα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης. ‘’Ανάπτυξης’’ του ξεπουλήματος όλου του πλούτου της χώρας στους ιμπεριαλιστές, ‘’ανάπτυξης’’ πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, των εργατικών καταχτήσεων, ‘’ανάπτυξης’’ Ειδικών Οικονομικών Ζωνών κατά μήκος όλης της χώρας, που το μεροκάματο θα είναι ψίχουλα, και οι εργαζόμενοι σκουπίδια για τους κεφαλαιοκράτες(τώρα που τους ανοίγει κι άλλο η όρεξη..).

‘’Το successstory στην εκπαίδευση’’
Την χρονιά που μπαίνει, η εκπαίδευση μαζί με όλους τους άλλους κλάδους της κοινωνίας δέχεται τη συνέχιση της επίθεσης. Τα σχολεία ξεκινάνε με αναρίθμητα κενά σε προσλήψεις, με το φόβο του κλεισίματος πολλών σχολείων, με την αύξηση ωραρίου για εκπαιδευτικούς σε βαθμό που να σέρνονται σε 3 και 4 σχολεία για να συμπληρωθεί, τη γενική μετακύλιση κόστους λειτουργίας των σχολείων σε γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς.

Με την περιβόητη ‘’κατάργηση των πανελλαδικών’’, έρχεται στην επιφάνεια, η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός σχολείου εξεταστικού κάτεργου, που οι εξετάσεις θα υπάρχουν για κάθε χρόνο του λυκείου. Φαίνεται η προσπάθεια για περισσότερο ταξικό σχολείο αν δει κανένας τους απαγορευτικούς όρους που θα υπάρχουν για να δηλώσει κανένας σχολή προτίμησης στο μηχανογραφικό και τις επιπλέον εξετάσεις που θα καλείται ο μαθητής να δώσει για να εισαχθεί σε κάποια σχολή.

Από κει και πέρα (και αν τα καταφέρουν), θα έρχονται αντιμέτωποι με την κατάσταση στις σχολές. Στην οποία κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το πόρισμα του ‘’Εθνικού Διαλόγου Παιδείας’’, με συζήτηση για επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά (ήδη σε κάποια μεταπτυχιακά είναι must), το κλείσιμο σχολών και τμημάτων με το καινούριο σχέδιο Αθηνά. Την πλήρη δηλαδή κατάργηση του δικαιώματος σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Ο καθένας βιώνει καθημερινά την εντατικοποίηση των σπουδών μας που σπάει κόκκαλα και κάνει μερικούς να τα παρατάνε. Όλοι ζορίζονται να τελειώσουν τη σχολή στα 4χρόνια, για να πάρουν το πτυχίο κορνίζα γυρεύοντας δουλειά σε καφετέριες και γυρνώντας στην επαρχία μπας και! Αμ δε! Η πραγματικότητα λοιπόν δείχνει στην ανεργία, στα μεροκάματα πείνας, στη φτώχεια, εξαθλίωση και το ξωπέταγμα της νεολαίας από τη ζωή!

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ!

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ . ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!






Σχόλια