ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6.30 ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Χιλιάδες κόσμου μετρώνται ως θύματα του ανηλεούς πολέμου που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη, δηλαδή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Τα φύλλα συκής, που επέτρεπαν στις παραπάνω δυνάμεις να επικαλούνται την δήθεν καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για να επεμβαίνουν στην περιοχή της Συρίας, έχουν πλέον πέσει. Η όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό και έκταση εμπλοκή των ιμπεριαλιστών, αποδεικνύει πως το μακέλεμα και η καταστροφή των χωρών και των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί συνέπεια της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ τους.

Το σπάσιμο της, ψευδεπίγραφης άλλωστε, εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, προμηνύει πως ο κατατρεγμός των γειτονικών μας λαών δεν έχει, σύντομα, σταματημό και πως νέα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών θα αναζητήσουν την τύχη τους στα “φιλόξενα” εδάφη της Ευρώπης. Κι αυτό αν βέβαια καταφέρουν να περάσουν... απαρατήρητοι από τους “προστάτες” της εξαρτημένης ελληνικής αστικής τάξης, τους ΝΑΤΟϊκούς που έχουν καταλάβει το Αιγαίο και στην συνέχεια τους κατασταλτικούς μηχανισμούς των ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία τους αντιμετωπίζουν ως παρείσακτους.

Τα εξαρτημένα και υποτακτικά κράτη Τουρκίας και Ελλάδας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πατρόνων τους (ΗΠΑ-ΕΕ) και να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας -για την συνέχιση του πολέμου- αντιμετωπίζουν τις ζωές των κατατρεγμένων σαν αριθμούς, πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Η φασιστική Τουρκία, την ίδια ώρα που αναζητά όλο και πιο ενεργό ρόλο στην λεηλασία της Συρίας, κλείνει συμφωνίες με την Γερμανία για το πόσους θα κρατήσει και πόσους θα διώξει, ενώ οι υποτακτικοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγνωρίζοντας την απάνθρωπη συμφωνία, εγκλωβίζουν χιλιάδες προσφύγων στοιβάζοντάς τους σε κέντρα “φιλοξενίας” με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Δημιουργούν έτσι την αγανάκτηση τόσο των προσφύγων (οι οποίοι οδηγούνται μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας), όσο και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι λόγω των συνθηκών που επικρατούν, γίνονται εύκολα αποδέκτες ξενοφοβικών, φασιστικών κηρυγμάτων. Συνέπεια της πολιτικής του συστήματος, που πιστά ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η ενίσχυση και το άνοιγμα δρόμου για φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, με περιστατικά όπως αυτά που εκφράστηκαν στις περιοχές του Ωραιόκαστρου, της Λέσβου κ.λ.π.

Αν ο ιμπεριαλισμός πρέπει να φορτωθεί εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για το ξεκλήρισμα των γειτονικών λαών και τον ξεριζωμό των προσφύγων, πρέπει να φορτωθεί εξ΄ ίσου την ευθύνη για την εξαθλίωση, την φτώχεια και τα βάρη που φορτώνει στον ελληνικό λαό. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ, αποτελούν κοινό εχθρό ντόπιων και μεταναστών. Ειδικά τώρα, που όπως φαίνεται μεγάλος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στην χώρα μας, εμφανίζεται ως επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε από κοινού με τους πρόσφυγες, απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, που το μόνο που έχει να τάξει είναι πόλεμοι, φτώχεια, εξαθλίωση και καταστολή. Να αναδείξουμε την φιλία μεταξύ των λαών και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τον μόνο τρόπο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Με πολιτικό αγώνα για την κατάκτηση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και δικαιωμάτων για τους προσφυγές. Με την δημιουργία κινήματος αντίστασης στην βάρβαρη πολιτική που καταστρέφει τις λαϊκές οικογένειες και την εργατική τάξη.Ένα κίνημα διεκδίκησης, που θα αποτελέσει στοιχείο ενοποίησης Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών, απέναντι σε κυβέρνηση, αστική τάξη και ιμπεριαλισμό και θα δίνει την καλύτερη απάντηση απέναντι στα φασιστικά κηρύγματα και πρακτικές.

Καλούμε λοιπόν, στην βασική κατεύθυνση δημιουργίας του παραπάνω αναγκαίου κινήματος, όλο τον κόσμο της νεολαίας να πλαισιώσει και να ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ, ΣΤΙΣ 20/10, ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 6.30

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ



Σχόλια