Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 17ου Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης


Για άλλη μια χρονιά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συνδιοργανώνουν το 17ο κάμπινγκ τους, από 24 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, στην περιοχή Παλούκι του νομού Ηλείας, στο κάμπινγκ “Paradise”. Το εγχείρημα αυτό, όπως και κάθε χρόνο, εντάσσεται στην προσπάθεια των δύο συλλογικοτήτων να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στον τρόπο με τον οποίο διαλέγει η νεολαία να κάνει διακοπές. Μια νεολαία η οποία τα τελευταία χρόνια έρχεται όλο και περισσότερο αντιμέτωπη με την βιαιότητα αυτού του συστήματος. Βιώνει την ανασφάλεια, τη φτωχοποίηση, την ανεργία, παράλληλα με τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, την ένταση της φασιστικοποίησης αλλά και την έλλειψη ελπίδας στις δυνάμεις της και προπαντός στη διέξοδο του αγώνα.
Σε αυτή τη νεολαία προβάλλεται ως «διέξοδος» για τις διακοπές (και όχι μόνο) η «εκτόνωση» που έρχεται μέσω κατανάλωσης ουσιών, υπερβολικού αλκοόλ αλλά και με πολιτιστική πρόταση που εμπεριέχει μπόλικο σεξισμό και ρατσισμό, προβάλλοντας πάντα τον ατομικό δρόμο επίλυσης των όποιων προβλημάτων. Έτσι ο μέσος νεολαίος βρίσκει τις διακοπές ως έναν τρόπο να ξεφύγει από την ασφυκτική καθημερινότητα που γεννά το σχολείο, το πανεπιστήμιο αλλά και η δουλειά.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν την νεολαία να στρέψει την πλάτη της στα αδιέξοδα που δίνει απλόχερα το σύστημα και να διαλέξει και στις διακοπές της τον δρόμο της αντίστασης και της οργάνωσης. Καλούμε κάθε νέο και νέα να οργανώσουμε τις διακοπές μας συλλογικά, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Από την ψυχαγωγία και την ανάπτυξη των προβληματισμών μας, μέχρι την καθαριότητα και το φαγητό, απορρίπτουμε τα κυρίαρχα πρότυπα και προτάσσουμε το τρίπτυχο «αυτοοργάνωση-συλλογικότητα-αλληλεγγύη». Προσπαθούμε να εισάγουμε στην καθημερινότητα των διακοπών μας την αντίληψη της οργάνωσης και όχι της ανάθεσης, την αντίληψη της συλλογικής και όχι της ατομικής απάντησης. Αποδομούμε επομένως τον ατομικό δρόμο, την αδράνεια και την απομόνωση που μας επιβάλλουν.

Προσπαθούμε να συνδεθούμε με τον τόπο διοργάνωσης του κάμπινγκ είτε με εκδρομές είτε με την συναναστροφή μας με τους κατοίκους γνωρίζοντας έτσι την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Τα απαραίτητα καλοκαιρινά μπάνια συνοδεύονται από βράδυνα πάρτι, ρεμπέτικο γλέντι αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως προβολή ταινιών. Ακόμα, οργανώνουμε τουρνουά και στήνουμε βιβλιοπωλείο συνδυάζοντας το διάβασμα με τη ξεκούραση.
Για άλλη μια χρονιά, το κάμπινγκ διοργανώνεται μέσα σε μια περίοδο έντονης αναταραχής και αστάθειας. Η δομική κρίση που περνά ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός, η όξυνση όλων των αντιθέσεων, οι συνεχόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα απέραντα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, η ένταση της φασιστικοποίησης στην Ευρώπη, το ξεζούμισμα των λαών ανά τον κόσμο, τα μνημόνια και η επίθεση στη χώρα μας είναι μερικές από τις εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το κοινωνικό-πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο καλούμαστε να διοργανώσουμε το κάμπινγκ μας. Επομένως, αυτό που του δίνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του είναι οι πολιτικές συζητήσεις με τις κεντρικές εκδηλώσεις και τα εργαστήρια αλλά και ο πλούσιος προβληματισμός που αναπτύσσεται στις ομάδες.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι κεντρικές εκδηλώσεις αλλά και τα εργαστήρια συνδέονται άμεσα με την πραγματικότητα που ζούμε, Η 1η εκδήλωση αφορά τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών, το προσφυγικό ζήτημα και την απάντηση που πρέπει να δώσει η αριστερά. Η 2η εκδήλωση αφορά το δικαίωμα στη δουλειά αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση μαζί με τους ιμπεριαλιστές όσον αφορά τα εργασιακά. Η 3η εκδήλωση πραγματεύεται το ζήτημα της επίθεσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με βάση και τις αλλαγές που αναμένονται από τη νέα χρονιά. Τέλος, η 4η εκδήλωση πραγματεύεται τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Τις εκδηλώσεις θα τις πλαισιώσουν τρία εργαστήρια, τα δύο καθιερωμένα των φοιτητών από ΤΕΙ και αυτό των μαθητών αλλά και ένα εργαστήριο το οποίο θα ανοίξει την κουβέντα για το BREXIT, το οποίο αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα αλλά και την αριστερά.
Οι συζητήσεις αυτές έχουν ως σκοπό να δώσουν φωνή σε προβληματισμούς και ερωτήματα, αλλά κυρίως να δώσουν σημαντικά ιδεολογικά εφόδια, να βοηθήσουν στην πολιτική μας συγκρότηση, να ξεκαθαρίσουν ζητήματα και να θέσουν στόχους και καθήκοντα για τη νέα χρονιά, η οποία έρχεται να φέρει έναν νέο γύρο επίθεσης. Τόσο η επίθεση στην εκπαίδευση που θα συναντήσουμε σε σχολεία και πανεπιστήμια όσο και η προώθηση των νέων μέτρων στα εργασιακά και στα συνδικαλιστικά, το συνολικό ασφυκτικό πλαίσιο που γεννούν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, η στρατιωτικοποίηση των αντιπαραθέσεων αλλά και το προσφυγικό αποτελούν αιχμές πάνω στις οποίες θα καλεστεί η νεολαία στο πλάι του λαού να συγκροτήσει αντιστάσεις ενάντια στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν.
Θέλουμε μέσω και του κάμπινγκ να αναδείξουμε τον πραγματικό χαρακτήρα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης και να προβάλουμε την ανάγκη συγκρότησης κινήματος με αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και αντισυνδιαχειριστική κατεύθυνση. Καλούμε τη νεολαία να προσπαθήσει ακόμα και στο ζήτημα των διακοπών να διαλέξει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που της προβάλλει το σύστημα και να στηρίξει τον δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, σε μια προσπάθεια να αντιπαλέψει τις εύκολες λύσεις και τον ατομικό δρόμο. Να διαλέξει στις διακοπές της την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη αλλά και να πάρει δυνάμεις για τις δύσκολες μέρες που έρχονται στην προσπάθεια συγκρότησης κινήματος.


Δευτέρα 25/07
18:00, 1η Κεντρική εκδήλωση 

Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και προσφυγικό ζήτημα

Τρίτη 26/07
18:00, 1ο Εργαστήριο 

Brexit
Η φύση της Ε.Ε. και η πάλη ενάντια της

Τετάρτη 27/7
18:00, 2η Κεντρική εκδήλωση

Δικαίωμα στη δουλειά 
Νέα εργασιακά μέτρα της κυβέρνησης 


Παρασκευή 29/7
18:00, 3η Κεντρική εκδήλωση 

Νέα μέτρα στον χώρο της εκπαίδευσης 
Η απάντηση του κινήματος 

Κυριακή 31/7
18:00, 4η Κεντρική εκδήλωση

Φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!