ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ! Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!



Μπροστά σε ένα ακόμη πακέτο μέτρων φέρνει η κυβέρνηση το λαό και τη νεολαία. Mέσα από όλη τη διαδικασία της διαβόητης «αξιολόγησης» και της κακόφημης διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έρχεται να αποδείξει άλλη μια φορά σε ποιανού τα συμφέροντα είναι ταγμένη. Και αυτό που επιβεβαιώνεται πάλι είναι ότι υπηρετεί τις ορέξεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, των ΗΠΑ, του κεφαλαίου και της επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. 

Έτσι φαίνεται τουλάχιστον όταν, παρά τα ψέματα περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση, στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται μια σειρά βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να συνεχίσουν τον οδοστρωτήρα πάνω στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. ‘Ένταση της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος με νέα φοροληστεία, εκ νέου μείωση μισθών και συντάξεων, περαιτέρω επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα από αυτή που προτάθηκε από την κυβέρνηση το Γενάρη, είναι μόνο μερικά από τη νέα επίθεση στον λαό. Ταυτόχρονα, ζητιέται ανοιχτά από τους ιμπεριαλιστές η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, η απαγόρευση των απεργιών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και το προχώρημα στην επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις.



Όλη αυτή η συνέχιση της επίθεσης δε θα αφήσει τίποτα όρθιο. Το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός τα θέλουν όλα και τώρα. Να μην απομείνει κανένα δικαίωμα! Καμία εργατική κατάχτηση! Να συνηθίσουμε την εξαθλίωση! Απέναντι σε όλη αυτή την καθημερινότητα έκθετες έχουν για πολλοστή φορά μείνει οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που πλέον έχουν ανοιχτά ρόλο πυροσβέστη για την πάλη των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο όταν εδώ και μήνες δεν καλούν απεργίες με την πρόφαση ότι θα καλέσουν 48ωρη όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και καλώντας μετά από πολύ καιρό την απεργία στις 7 Απρίλη (μόνο η ΑΔΕΔΥ) οδηγώντας σε μια άμαζη διαδήλωση. Σε αυτήν την υπονομευτική κατεύθυνση της αναμονής έχουν συνταχθεί απροκάλυπτα, δυστυχώς, το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ μέσα στις σχολές, αλλά και άλλες αριστερές δυνάμεις. 

Ειδικά η περίπτωση του ασφαλιστικού πέρασε «στα ψιλά» στους χώρους της νεολαίας και στις συζητήσεις της. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και καταχτήσεων ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! Μπορεί να νομίζουμε ότι το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα χτυπάει μόνο τους ήδη εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Δεν είναι όμως έτσι. Οι περισσότεροι νέοι είμαστε είτε άνεργοι, είτε δουλεύουμε ανασφάλιστοι και έχουμε τη σιγουριά ότι δε θα δούμε ποτέ σύνταξη. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός να εμπεδώσουμε. Τη βαρβαρότητα του εργασιακού μεσαίωνα. Να γίνει δεδομένο ότι ούτε μια στάλα από τον ιδρώτα της εργασίας μας δεν θα επιστρέφεται πίσω! Ούτε με τη μορφή σύνταξης, ούτε με τη μορφή περίθαλψης! Αλλά με επιδόματα πείνας και υπό όρους!

Στις σχολές μας η κατάσταση γίνεται όλο και ασφυκτικότερη. Με τα απανωτά χτυπήματα στα σπουδαστικά δικαιώματα με μια σειρά από νόμους, με την αντιφοιτητική επίθεση που υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με την εντατικοποίηση και την όξυνση των ταξικών φραγμών. Ήδη ετοιμάζεται το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, στο οποίο προτείνεται η περαιτέρω όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα των σπουδαστών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με το καινούριο σχέδιο «Αθηνά», με τις προτάσεις για δίδακτρα, για επαναφορά των διαγραφών, για συνολικά «νέο» χάρτη σχολών και τμημάτων. 

Εδώ και καιρό, το φοιτητικό κίνημα δεν έχει μιλήσει. Οι αγωνίες μας, η αγανάχτηση μας, η ανησυχία μας και η αντίθεσή μας στην επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει εκφραστεί. Εδώ και καιρό οι γενικές μας συνελεύσεις είναι άμαζες, οι σπουδαστικοί μας σύλλογοι αποσυγκροτημένοι, η πολιτική κουβέντα εξορισμένη από τα αμφιθέατρα, η απογοήτευση κυρίαρχη! Να σπάσουμε το τείχος της σιωπής και του μουδιάσματος! Να ξαναμπούμε στις συνελεύσεις μας! Να ξαναενεργοποιήσουμε τους συλλόγους μας! Να ξαναεμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας και την οργανωμένη μας πάλη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική αυτού του σάπιου συστήματος! Να αγωνιστούμε!

Να πιάσουμε το νήμα και να εμπνευστούμε από τη γαλλική νεολαία. Που μαζί με τους εργαζόμενους στη Γαλλία κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στους κατειλημμένους από το στρατό δρόμους, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση Ολάντ με νέο νομοσχέδιο που χτυπάει τις εργασιακές τους καταχτήσεις. Έτσι και εμείς να βγούμε! Να αγωνιστούμε απέναντι στη βαρβαρότητα της επίθεσης του κεφαλαίου! Στο πλευρό του λαού ενάντια στη νέα αντεργατική καταιγίδα!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΔΟΥΛΕΙΑ - ΜΙΣΘΟΣ– ΑΣΦΑΛΙΣΗ –ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ




Σχόλια