Ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!


Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε χιλιάδες πρόσφυγες να βρίσκονται στη χώρα μας, όχι επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν, αλλά επειδή είναι θύματα των πολέμων των ιμπεριαλιστών και αναγκάζονται να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή γι΄αυτούς και τις οικογένειές τους. Γιατί, είναι αλήθεια δύσκολο να μπορεί κανείς να ζει και να ονειρεύεται, όταν βρέχει βόμβες κι είναι ακόμα πιο δύσκολο να... κάτσει και να πολεμήσει (!), όπως προτείνουν μερικοί, οι οποίοι σε αντίστοιχες συνθήκες θα ήταν οι πρώτοι, που θα το έβαζαν στα πόδια.

Βλέπουμε παράλληλα όλους αυτούς, που με τους πολέμους και τους ανταγωνισμούς τους γεννούν την προσφυγιά, να το παίζουν φιλάνθρωποι και να καμώνονται, ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα. Στην πραγματικότητά, όμως, οι “λύσεις”, που εφαρμόζουν, εντείνουν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα των προσφύγων, συνήθως με κόστος την ίδια τη ζωή των τελευταίων.Η αλήθεια είναι, ότι για τους ιμπεριαλιστές, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, αφού στο βωμό των δικών τους συμφερόντων, καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και σφαγιάζουν λαούς.

Η κυβέρνησή μας, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των τελευταίων και νομιμοποιώντας τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς (με αποκορύφωμα την είσοδο των Νατοϊκών στόλων στο Αιγαίο) εφαρμόζει μέτρα, που συμβάλλουν στην περαιτέρω εξαθλίωση των προσφύγων. Χαρακτηριστικά, στη χώρα μας, τους τελευταίους μήνες, έχουν στηθεί τα περιβόητα hot spots,μέσα από τα οποία κρίνεται πόσοι και ποιοι από τους πρόσφυγες είναι “ικανοί” να φιλοξενηθούν στα... εργατικά κάτεργα της Ευρώπης και να γίνουν φτηνό εργατικό δυναμικό.
Μαζί με τα λεγόμενα κέντρα “φιλοξενίας” (ή κι αλλιώς σύγχρονα νταχάου), οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους εντείνουν τον Γολγοθά της προσφυγιάς. Υπάρχει, βέβαια, και η λύση των “απελάσεων”, την οποία έχουν εφαρμόσει ήδη μια σειρά κράτη της Ευρώπης και την οποία υπερασπίζονται με ιδιαίτερη θέρμη και στη δικιά μας χώρα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Γι' αυτό εξ' άλλου και εναντιώνονται στα κέντρα φιλοξενίας. Όχι γιατί ενοχλούνται από τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, τις οποίες αντιμετωπίζουν εκεί οι πρόσφυγες, αλλά γιατί τους προτιμούν πνιγμένους στους υγρούς τάφους της Μεσογείου.

Σε αντιπαράθεση, όμως, με τα κηρύγματα μίσους των διαφόρων παραγώντων του συστήματος (βλέπε ΜΜΕ, φασίστες και λοιπούς παρατρεχάμενους), αλλά και με την υποκριτική φιλανθρωπία της κυβέρνησης, των Βαρδινογιάννηδων, των δημαρχέων και των νταβατζήδων των “Μ”ΚΟ, που κάθε άλλο παρά νοιάζονται για το δράμα των προσφύγων, ο λαός μας, όλο αυτό το διάστημα, έχει δείξει τη γνήσια αλληλεγγύη του απέναντι στους ξεριζωμένους, γνωρίζοντας τι σημαίνει προσφυγιά -κι ο ίδιος εξάλλου την έχει ζήσει. Αυτή του την αλληλεγγύη δεν πρέπει να την περιορίσει στην υλική στήριξη των προσφύγων, που φυσικά είναι αναγκαία, αλλά να την εντάξει σε ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, στο οποίο να αποτελέσει μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κοινό υποκείμενο πάλης. Είναι, επίσης, αναγκαίο οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να δημιουργήσουν τις δικές τους δομές οργάνωσης, προκειμένου, από κοινού με τον λαό μας, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους κολασμένους της γης, αφού, όπως οι εχθροί μας είναι κοινοί, αντίστοιχα είναι κοινά και τα συμφέροντά μας! Μαζί να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων!


Σχόλια