Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης, καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του φυσικού!


Στις 10 Μάρτη, 12 φοιτητές του συλλόγου του φυσικού στο Ηράκλειο σέρνονται στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στον τότε νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου το 2011. Το περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό πολιτικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών. Αποτελεί και αυτό με τη σειρά του ακόμα ένα σημείο στην υλοποιούμενη και ξεκάθαρα εντεινόμενη πολιτική της φασιστικοποίησης και καταστολής των λαϊκών αγώνων τον καιρό που προωθείται η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας σε σπουδές-δουλειά με ανθρώπινους όρους-στην ίδια τη ζωή. Δίδακτρα προαναγγέλλουν οι διάφοροι λαγοί του συστήματος για εμάς, ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση και πειθάρχηση, ασφαλιστικό έκτρωμα νομοθετούν για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, ξεκλήρισμα και φόρο-ληστεία της φτωχής αγροτιάς και ο στόλος του ΝΑΤΟ-των φονιάδων των λαών αρμενίζει στο Αιγαίο για την τήρηση -αλήθεια ποιάς τάξης; - μάλλον τη διατήρηση και όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και του πολέμου των αφεντάδων του πλανήτη σε βάρος των λαών της Μέση Ανατολής και όχι μόνο κατά πως πάνε τα πράγματα.
Σε αυτόν εδώ τον καμβά δικάζονται οι 12 φοιτητές του φυσικού. Η δίωξη είναι μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Όπως και άλλες τέτοιες δικές εν καιρώ Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ας θυμηθούμε τις διώξεις και την προσπάθεια για απέλαση των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ την περασμένη άνοιξη. Στον ίδιο καμβά που ο φασίστας μαχαιροβγάλτης της χρυσής αυγής Ρουπακιάς σήμερα αποφυλακίζεται. Μήνυμα προς το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, προς το λαό που καλείται να αναμετρηθεί με την αντι-ασφαλιστική επιδρομή αλλά και προς τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ-ΕΕ ακόμα ένα διαπιστευτήριο της αστικής τάξης, της κυβέρνησης της, του πολιτικού της προσωπικού και των θεσμικών εκφραστών του συστήματος της εξάρτησης, ότι παραμένει πιστή στο ‘’yes men’’ και την γραμμή που λέει όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο, την συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων που και η σημερινή κυβέρνηση προωθεί κόντρα στο λαό.

Δεν είναι η δίκη αυτή εκδικητική παραξενιά των παλιό καθηγητών του τμήματος του φυσικού Ηρακλείου, όπως διάφοροι φωνάζουν υποβαθμίζοντας το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πολιτική της έντασης της καταστολής και της υιοθέτησης της φασιστικοποίησης ως όρο για την εξαπόλυση της επίθεσης ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Η καθηγητική αυθαιρεσία και οι φασιστικού χαρακτήρα προκλήσεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά μόνο στο φυσικό, μόνο στο Ηράκλειο, μόνο ενάντια στο φοιτητικό κίνημα γενικότερα. Είναι και αυτή στοιχείο της πολιτικής που θέλει όσους καταφέρουν να βγάλουν μια σχολή, να τους έχει εύκολα διαχειρίσημους , χωρίς αντιδράσεις και αμφισβιτήσεις εργαζόμενους. Η υπόθεση της υπεράσπισης του δικαιώματος στη συλλογική διεκδίκηση δεν περνά μέσα από συλλογή υπογραφών προσωπικοτήτων και κάλεσμα της κυβέρνησης στο να καταγγείλει το περιστατικό, πρακτικές τέτοιες αποπροσανατολίζουν την πάλη του φ. κ.. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Ηράκλειο μέσα από γενικές συνελεύσεις είναι τα καιν αρμόδια όργανα που οφείλουμε να ζωντανέψουμε μπαίνοντας στην πάλη. Να συνδέσουμε λοιπόν το ζήτημα των διώξεων των 12 του φυσικού με την προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να διακρίνουμε τους εχθρούς, τους ψεύτικους φίλους και ως φοιτητικό κίνημα μαχιτικό στο πλάι του λαού να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στους αγώνες.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ

Σχόλια