Ανταπόκριση από την Απεργία



Πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα την Πέμπτη 3/12 απεργιακή διαδήλωση η οποία και ήταν με μικρότερη συμμετοχή κόσμου από την προηγούμενη απεργία. Δύο διαφορετικές ήταν οι συγκεντρώσεις οι οποίες καλέστηκαν, μια του εργατικού κέντρου και μία του ΠΑΜΕ. Με πανό συμμετείχαν σωματεία, ο σύλλογος εστιακών φοιτητών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η ΛΑΕ, ο α/α χώρος, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ και η Ταξική Πορεία. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις με δικό τους ξεχωριστό μπλοκ στη διαδήλωση, προσπάθησαν να δώσουν παλμό και ένταση μέσα από τα συνθήματα, κάτι που έγινε και τις προηγούμενες μέρες μέσα από παρεμβάσεις στις σχολές με προκηρύξεις και ανακοινώσεις, καλώντας τους φοιτητές να παλέψουν στο πλάι του λαού. 
Η δεύτερη αυτή απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η ξεκάθαρα αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα νέα σκληρά μέτρα που ψηφίζονται και τη διάλυση στην ασφάλιση που φέρνουν, έρχεται να δώσει ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στο λαό αλλά και τη νεολαία. Σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης φλέγεται και οι ιμπεριαλιστές ματοκυλούν λαούς στη γύρω περιοχή και τους οδηγούν στην προσφυγιά. Σε μια περίοδο που εντείνεται καθημερινά η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής μας ζωής και μας λένε ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχτούμε σ' αυτήν την κατάσταση. 
Σε αυτήν την περίοδο, να πάμε κόντρα στην απογοήτευση και να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας. Ενόψει και της επίσκεψης του εκπρόσωπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Τζ. Κέρι αύριο Παρασκευή αλλά και της 6/12, να προσπαθήσουμε να γίνουν αυτές οι μέρες έναυσμα νέων αγώνων κόντρα σε όσα θέλουν να μας επιβάλλουν. 






Σχόλια