#μια_άλλη_ανάγνωση_για_τα_γεγονότα_στο_Παρίσι


Όλοι μάθαμε για τις επιθέσεις το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 150 νεκρούς. Την ευθύνη φαίνεται να ανέλαβε το ISIS. Ο θυμός και η οργή του κόσμου είναι αναμενόμενος και εκφράστηκε σε μεγάλη κλίμακα. Οι δηλώσεις βέβαια συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων από την Γαλλική κυβέρνηση είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Δεν πιστεύουμε καθόλου στα κροκοδείλια δάκρυα τους για το χαμό της ανθρώπινης ζωής, γιατί είναι οι ίδιοι που κάθε μέρα, μαζί με Αμερικάνους και Ρώσους ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν τη Συρία σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες κόσμου. Μάλιστα ξεχνάν να αναφέρουν ότι και αυτοί οι ίδιοι χρηματοδοτούσαν το ISIS προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα, η γαλλική κυβέρνηση βρήκε το πάτημα να εφαρμόσει ακόμα πιο αγρία κατασταλτικά και αυταρχικά μέτρα, ενισχύοντας την εξουσία στρατού και μυστικής αστυνομίας, εδραιώνοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στο λαό. Επίσης, με την προβολή της θρησκευτικής διάστασης του ζητήματος καλύπτεται η ευθύνη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που με τις «ειρηνευτικές» επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή προκαλούν επιθέσεις των εξτρεμιστικών οργανώσεων ως αντίποινα. Επίσης η σφαγή στο Παρίσι αξιοποιείται για την ενίσχυση της ξενοφοβίας και του αντιμεταναστευτικού κλίματος (και κυρίως του αντί-μουσουλμανικού) και ευνοεί φασιστικές αντιλήψεις που υπεραπλουστεύουν τα πράγματα και τα απογυμνώνουν από την πολιτική τους διάσταση. Οι αντιλήψεις αυτές θα στραφούν και εναντίον των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας. Εν τέλει η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει το γεγονός προκειμένου να δικαιολογήσει και να εντείνει τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις στη Συρία για να διεκδικήσει και αυτή τη μερίδα του λέοντος από ΗΠΑ και Ρωσία. 

Όσο οι λαοί δεν αντιδρούν στα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες τους και σε βάρος τους, οργανωμένα και συλλογικά, οι νεκροί από βόμβες σε όλο τον κόσμο, Δύση ή Ανατολή θα πληθαίνουν προκειμένου να πλουτίζουν οι λίγοι. Η ουσιαστική απάντηση δίνεται στο δρόμο, ενάντια στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικο σύστημα που προκαλεί τον θάνατο, όχι πίσω από μια οθόνη.

OΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Σχόλια