ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Κατά τις 5:30 το πρωί της 15ης Νοέμβρη, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων είχαν μόλις συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του κάτω Πολυτεχνείου, για να προετοιμάσουν τα υλικά και τις δράσεις τους ενόψει της επετείου της εξέγερσης του ‘73. Την ώρα εκείνη, 40 περίπου άτομα επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με λοστούς, μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, εκτοξεύοντας παράλληλα ένα σωρό απειλές για το φετινό τριήμερο, όπου το «Πολυτεχνείο δε θα φέρει την κόκκινη αλλά τη μαύρη σημαία», καθώς και για την αντιιμπεριαλιστική πορεία της Τρίτης. Αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός πολλών αγωνιστών και η μεταφορά αρκετών στο νοσοκομείο, ακόμα και με ανοιγμένα κεφάλια. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια, οι δυνάμεις συγκροτήθηκαν για να κατοχυρώσουν την παρέμβασή τους στο Πολυτεχνείο.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστικού τύπου επίθεση που δεχτήκαμε εμείς και δεκάδες άλλοι συναγωνιστές. Οι «συγγνώμες» που τελικά εξέφρασαν ορισμένοι από τους τραμπούκους, οι οποίοι μάλιστα αυτοπροσδιορίστηκαν δημόσια ως μέλη του αναρχικού χώρου, σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν την απροκάλυπτη και με ασφαλίτικα χαρακτηριστικά επιδρομή τους. Αντίθετα, επιβεβαιώνουν ότι οι πρακτικές τους δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα αλλά εξυπηρετούν την πολιτική του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος, εν καιρώ έντασης της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Γιατί ούτε η κουκούλα ούτε η κούφια δικαιολογία της «λάθος στόχευσης» μας ξεγελούν. Βαδίζουμε στην περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, με το λαό και τη νεολαία να ασφυκτιούν κάτω από το βάρος παλιών και νέων μέτρων. Παράλληλα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης αυτής, προωθείται η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, είτε πρόκειται για την εκμετάλλευση των προσφύγων και το ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον τους είτε για την καταστολή κινητοποιήσεων- ποινικοποίηση αγωνιστών. Επιδιώκουν δηλαδή να τρομοκρατηθεί ο λαός, να αποπροσανατολιστεί ως προς το ποιος είναι ο εχθρός του, να μην αναπτύξει τις αντιστάσεις του. Είναι η ίδια περίοδος που μια πρωτόγνωρη τρομοκρατία εξαπολύεται προς τους λαούς παγκόσμια (βλ. και βομβαρδισμούς σε Γαλλία) από τους ιμπεριαλιστές. Οι ίδιοι που παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες, ματοκυλούν λαούς σε Συρία, Παλαιστίνη και ενισχύουν τους ισλαμιστές φασίστες που βαφτίζουν τρομοκράτες, με την αμέριστη βοήθεια των υποτακτικών τους αστικών τάξεων, όπως η δικιά μας. Σε αυτή την επιχείρηση, το παρακράτος και οι πρακτικές που το θυμίζουν είναι από τους πιο πολύτιμους αρωγούς στη φίμωση και καταστολή κάθε αγωνιστικής φωνής που αμφισβητεί το σάπιο σύστημα της εξάρτησης και εκμετάλλευσης.
Ειδικά το τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκφράζει την πάλη του λαού και της νεολαίας της χώρας μας απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα και τους ανεκπλήρωτους πόθους τους για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Ενόψει, λοιπόν, της επετείου του ‘73, τέτοιες κινήσεις προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Είναι άλλωστε χιλιάδες εκείνοι που κάθε χρόνο, εδώ και 42 έτη, διαδηλώνουν μαζικά στις 17 Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία και φέτος να στηρίξουν με την παρουσία τους το τριήμερο και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία της Τρίτης. Να καταγγείλουν την πολιτική των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τον εκφραστή του εξαρτημένου ντόπιου κεφαλαίου. Να καταδικάσουν τις αντιδραστικές πρακτικές που έλαβαν χώρα στο κάτω Πολυτεχνείο με ξεκάθαρο στόχο τους ίδιους και τους αγώνες τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΤΡΙΤΗ 17/11  6μμ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΠΟΛΗ 


Σχόλια