ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Πολύ θετική ήταν η εικόνα από τις απεργιακές διαδηλώσεις της Πέμπτης σε όλη τη χώρα αλλά και πιο συγκεκριμένα στα Γιάννενα. Η συμμετοχή κόσμου (περίπου 1000 στο εργατικό κέντρο και 500 στο ΠΑΜΕ) ήταν αρκετά αυξημένη , αν λάβουμε υπόψη το συνολικότερο αρνητικό συσχετισμό αλλά και τις ειδικότερες συνθήκες μέσα στις οποίες καλέστηκε αυτή η απεργία, την υπονόμευσή της από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τη λογική με την οποία την αντιμετώπισε το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.


Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι κι ένα κομμάτι νεολαίας έδειξαν τη διάθεσή τους να αγωνιστούν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο άγριο κύμα αντεργατικής επίθεσης που προωθεί κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Στην πορεία συμμετείχαν με πανό σωματεία του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα αλλά και κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι. Αρκετά μαζικά από εργασιακούς χώρους ήταν τα μπλοκ της ΕΛΜΕ, των ΟΤΑ και του σωματείου Μετάλλου.
Οι δυνάμεις της Λαϊκής Αντίστασης είχαν διακριτή πολιτική παρουσία με ιδιαίτερο παλμό στα συνθήματα τους και με μαζικά μπλοκ (σύνολο περίπου 150 άτομα). Με δικά τους ξεχωριστά πανό συμμετείχαν οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργατών στην ''Ανακύκλωση'' που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες στην πόλη και καταγγελίας της κρατικής καταστολής που αντιμετωπίζουν.








Σχόλια