Όλοι στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη!


Όλοι στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη! 
Στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο 

Κανένας στις σχολές - Κανένας για δουλειά - Όλοι στον δρόμο !

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου λαός και νεολαία βιώνουν μια ακατάσχετη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Μια επίθεση που έχει συνολικά χαρακτηριστικά και δεν θα μπορούσε να σταματήσει κανένας επίδοξος διαχειριστής του συστήματος όσο “καλές” διαθέσεις και εάν είχε. Το εγχείρημα της “κυβέρνησης της αριστεράς” έδειξε ότι όχι μόνο οι κάλπες δεν μπορούν να φέρουν την λύση, αλλά ότι σε περιόδους όξυνσης αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών, σε περιόδους που καθημερινά γεννιούνται καραβάνια προσφύγων από τους πολέμους που μαίνονται, οποιαδήποτε προσπάθεια διαχείρισης οδηγεί σε υποταγή και ενσωμάτωση. Στην συγκεκριμένη περίοδο αυτή εκφράστηκε με το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ επιταγή των ιμπεριαλιστών από ΗΠΑ-ΕΕ και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Ένα μνημόνιο που με ακόμα πιο έντονο τρόπο έρχεται να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, φέρνοντας νέα δυσβάσταχτα μέτρα στις πλάτες του λαού και της νεολαίας. Μέτρα που αφορούν την επέκταση της φοροεπιδρομης που έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια (αύξηση ΦΠΑ σε εισιτήρια, τρόφιμα και εστίαση, παραμονή ΕΝΦΙΑ, διπλασιασμός του φόρου στους αγρότες), το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, την επίθεση στο ασφαλιστικό και το πετσόκομμα συντάξεων, το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και πολλά ακόμα.

Αυτή η άνευ προηγούμενου επίθεση δεν θα μπορούσε να αφήσει το πανεπιστήμιο απ’ έξω, και μάλιστα έχουμε ήδη δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την σύνθεση ενός νέου νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, όπου θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα που γεννά το 3ο μνημόνιο. Οι κατευθύνσεις που θα θέτει το νέο νομοσχέδιο θα είναι αυτές που εδώ και χρόνια προτείνει ο ΟΟΣΑ, και έρχονται να διαλύσουν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Στόχος τους είναι να διώξουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα από την εκπαίδευση!

Προωθούν τους ταξικούς φραγμούς με τρομακτική μείωση στις φοιτητικές παροχές όπως η σίτιση, η στέγαση και οι μεταφορές (ήδη φέτος έχουμε διακοπή της σίτισης φοιτητών της ΑΣΟΕΕ από την ΦΕΑ), ανοίγουν κουβέντες μέχρι και για δίδακτρα στα προπτυχιακά και φυσικά δεν έχουν πάρει τελείως από το τραπέζι τις διαγραφές. Συνεχίζουν την εντατικοποίηση των σπουδών σε μια προσπάθεια να σκύψουμε το κεφάλι μας και να μην αγωνιζόμαστε. Εντείνουν την φασιστικοποιηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με καταπάτηση του ασύλου, lock-out, MAT και security στις σχολές και συνεχή ιδεολογική παρέμβαση ενάντια στην οργάνωση των φοιτητών και των συλλογικών τους οργάνων.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του αγώνα! Πρέπει η απεργία της 12 Νοέμβρη να μας βρει στους δρόμους μαζί με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού και της νεολαίας, με διάθεση να αντισταθούμε στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που δεχόμαστε εμείς και οι γονείς μας, να αναδείξουμε ότι σε αυτή την κοινωνία οι μόνες αλλαγές έρχονται με σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης με αυτό το σύστημα και όχι διαχείρισης του!


  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
  • ΟΥΤΕ ΕΕ ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!
  • Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!



Σχόλια