Τα δικαιώματα και το μέλλον μας κρίνονται και θα κρίνονται στους δρόμους! Στο μαζικό αγώνα, την αντίσταση, τη διεκδίκηση!


        

 Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει και αυτό το «νέο» που θα έφερνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη κατέρρευσε. Φάνηκε το παλιό, γνώριμο και αποκρουστικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που υπηρετεί τα ντόπια και ξένα κέντρα.
Η αλήθεια είναι πως τίποτα διαφορετικό δεν περιμέναμε από μια κυβέρνηση που το πρώτο που υπόσχονταν ήταν ότι η χώρα «ανήκει στη Δύση». «Good job» είπε ο Ομπάμα σε μια κυβέρνηση που έχει παραδώσει γη και ύδωρ σ’ αυτούς που αποκαλεί «συμμάχους» (στους φονιάδες των λαών, λέμε εμείς). Οι νατοϊκές βάσεις ανοίγουν στην υπηρεσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο άξονας Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ προχωράει, οι φράχτες του Έβρου ενισχύονται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ κ.α. Απ’ την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα εκατομμύρια προσφύγων απ’ τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας στη Συρία! Είναι επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τον πλανήτη κομματιάζοντας - πάνω στην μεταξύ τους αντιπαράθεση - ολόκληρες χώρες αιματοκυλώντας λαούς.


Συνέχιση της επίθεσης απ’ το σύστημα και στο εσωτερικό της χώρας (απέναντι στον εχθρό -γι’ αυτούς- λαό και τη νεολαία). Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου από παλιά και νέα αστικά κόμματα μαζί. Εκατοντάδες μέτρα αντιλαϊκά αντεργατικά μπαίνουν μπροστά. Ζούμε μια άγρια συντεταγμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου στην εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό. Είναι το αποτέλεσμα και η επιλογή του χτυπημένου απ’ την κρίση καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Σε μια χώρα εξαρτημένη απ’ τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ – ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα, αυτή η επίθεση που εκφράζεται απ’ την πολιτική της κυβέρνησης και των εντολών ΔΝΤ και ΕΕ, παίρνει πιο έντονα χαρακτηριστικά.
Όλα αυτά δεν είναι κάπου μακριά από εμάς τους φοιτητές, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν πως το πανεπιστήμιο είναι σε γυάλα, έξω απ’ την κοινωνία. Μας χτυπάνε άμεσα και έμμεσα. Με νόμους που ενισχύουν τους φραγμούς και τα προαπαιτούμενα εντατικοποιώντας – δυσκολεύοντας (με νέα προγράμματα σπουδών, αλυσίδες και όρια μαθημάτων, παρουσίες, προόδους κ.α.) συνεχώς τις σπουδές. Με αυξημένα κόστη για τη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση, το βιβλίο. Οι ταξικοί φραγμοί χτυπάνε τα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας, της οποίας το εισόδημα στενεύει από τα απανωτά χαράτσια και μέτρα. Οδηγούν πολλούς από εμάς στην παράλληλη αναζήτηση εργασίας και στην εγκατάλειψη των σπουδών. Φτιάχνουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς πετώντας στην άκρη τη μεγάλη μάζα. Προσαρμόζουν την εκπαίδευση σε αυτό που αρμόζει στον εργασιακό «μεσαίωνα» που επιβάλλουν. Στο περιβάλλον της ανεργίας, των απολύσεων, της επισφάλειας, της απλήρωτης εργασίας…

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κ ΑΓΩΝΑΣ στο πλάι του λαού. Αυτό φοβούνται!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παράλληλα μ’ όλα αυτά προωθούν και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Απ’ τα ΜΑΤ , τα χημικά στις διαδηλώσεις και τις ποινές των δικαστηρίων σε αγωνιστές, μέχρι τον αυταρχισμό των μεγαλοκαθηγητάδων στα πανεπιστήμια, εκτρέφοντας έτσι και ισχυροποιώντας φασιστικές απόψεις. Θέλουν να βάλουν στο περιθώριο κάθε συλλογική μαζική διαδικασία, με όπλο το φόβο και την τρομοκρατία.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις εκτιμάμε πως οι ανάγκες και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η επίθεση δεν προσπερνιούνται. Αντιμετωπίζονται μόνο συλλογικά, με αγώνα. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να φέρει ελπιδοφόρα προοπτική είναι η εμφάνιση του λαικού παράγοντα στο προσκήνιο των εξελίξεων. Παλεύουμε να ενισχύσουμε με τη λογική της κοινής δράσης την κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης - διεκδίκησης. Να διαμορφωθούν όροι για ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα που θα παλεύει στο πλάι του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της επίθεσης, την υπεράσπιση και την κατάκτηση δικαιωμάτων. Είναι ο μόνος δρόμος που δεν απέτυχε ποτέ. Είναι αυτός που το σύστημα προσπαθεί να σβήσει απ’ τη μνήμη των φοιτητών και του λαού. Με το απολιτικ και τον ατομικό δρόμο, με τη λασπολογία μέσω ΜΜΕ, με τις συστημικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια και με κάθε προσπάθεια απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών στα αμφιθέατρα.
Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει νικηφόρα προοπτική. Κόντρα στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Κόντρα σε χρεοκοπημένες λογικές ότι θα μας σώσει κάποιος σωτήρας μέσα απ’ τις εκλογές. Κόντρα σε λογικές διαχείρισης και «συνδιοίκησης». Να ξαναζωντανέψουμε τα συλλογικά μας όργανα. Μπορούμε!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ! – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! – ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Σχόλια