Αλληλεγγύη στους διωκόμενους διοικητικούς υπαλλήλους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 Δύο χρόνια μετά τη μεγαλειώδη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ο δίκαιος αγώνας τους διώκεται και 14 από αυτούς (8 εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, 3 του ΕΜΠ και 3 μέλη του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ) σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή έκαναν το «έγκλημα» να απεργήσουν. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου ξεκομμένη απ’ το συνολικότερο κλίμα φασιστικοποίησης, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και στο οποίο εναρμονίστηκε από την πρώτη στιγμή και με αρκετή όρεξη η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτοιμη, παράλληλα, να φέρει το νέο μνημόνιο τσακίσματος των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που θα συνυπογράψει με την πλειοψηφία της νεοσυσταθείσας βουλής.
      Η διοίκηση του ΕΚΠΑ από κοινού με κάποιους μεγαλοκαθηγητάδες (και όχι μόνο), που κράτησαν εχθρική στάση απέναντι στην απεργία, όπως και σε κάθε αγώνα εργαζομένων και φοιτητών (έτσι έχουν συνηθίσει, όντας τσιράκια των υπουργείων και των κυβερνήσεων και ένθερμοι υποστηρικτές των αντιλαϊκών μέτρων στην εκπαίδευση και συνολικά) βάζει πλάτη στη δίωξη αυτή και παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίωσης σε ένα δίκαιο και κορυφαίας σημασίας αγώνα. Έναν αγώνα, του οποίου κομμάτι είχαν γίνει και οι φοιτητικοί σύλλογοι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διοικητικούς υπαλλήλους, που έχαναν τη δουλειά τους.
      Τις μέρες εκείνες, το φθινόπωρο του 2013, δείξαμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους εργαζομένους, βλέποντας στο πρόσωπο τους το δικό μας, ως αυριανοί εργαζόμενοι, που είμαστε. Ξέραμε και ξέρουμε, πως οι ίδιες πολιτικές, που στερούσαν το δικαίωμα στη δουλειά στους ανθρώπους αυτούς, στερούσαν και συνεχίζουν να στερούν το δικό μας δικαίωμα στις σπουδές. Παράλληλα βλέπαμε και βλέπουμε, πως όλοι όσοι εναντιώθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, μόνο σύμμαχοί μας δεν είναι, όταν βάζουν ταφόπλακα στα δικαιώματά μας, πουλώντας ταυτόχρονα «αυθεντία» και «γνώση». Φτάνοντας ακόμα και σε σημείο να βάζουν πλάτη σε διώξεις αγωνιστών! Ενδεικτικό παράδειγμα αυτό της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, όπου καθηγήτρια δεν δίστασε να ρουφιανέψει εργαζομένους, οι οποίοι έδωσαν αυτόν τον τίμιο και μεγάλο αγώνα! 
   Οι κρυφοί ή φανεροί εντολοδόχοι υπουργείων και κυβερνήσεων, όσο και αν διατυμπανίζουν κατά καιρούς, πως είναι φίλοι μας, μόνο τέτοιοι δεν είναι, όταν τάσσονται εχθρικά στις διεκδικήσεις μας και στους αγώνες μας για σπουδές, δουλειά και ελευθερίες, λασπολογώντας σε βάρος του φοιτητικού κινήματος. Μας προτιμούν, βλέπετε, υποταγμένους, να μη σηκώνουμε κεφάλι σε όσους μας στερούν τα όνειρα. Τέτοιοι «φίλοι» να μας λείπουν!
       Σύμμαχός μας είναι ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας, που βιώνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις πολιτικές, που οι διάφοροι μεγαλοκαθηγητάδες υπερασπίζονται, γι΄αυτό και λειτουργούσαν ανέκαθεν σαν το μακρύ χέρι του συστήματος στις σχολές.
   Ως φοιτητές, οφείλουμε να εναντιωθούμε στη δίωξη των απεργών διοικητικών υπαλλήλων! Μην ξεχνάμε, πως αυτοί είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι και πλάι τους πρέπει να βαδίσουμε, για να ανοίξουμε νέους ελπιδοφόρους δρόμους για εμάς και για το λαό μας. Μέσα απ’ τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, στους συλλόγους και παντού! Στη γειτονιά, στην πλατεία, στο δρόμο! Για το δικαίωμα μας στις σπουδές, στη δουλειά, στην ίδια τη ζωή!

Σχόλια