Ποιος ευθύνεται για τον υγρό τάφο στη Μεσόγειο;


Πριν ακόμη αρχίσει το καλοκαίρι, εδώ και πολλούς μήνες, λαμβάνουν χώρα σκηνές από την ατέλειωτη τραγωδία των προσφύγων στη Μεσόγειο. Η τραγωδία αυτή περιλαμβάνει τον ξεριζωμό των λαών της Μ. Ανατολής (Συρία, Ιράκ κ. ά.) από τις χώρες τους εξαιτίας των αιματηρών και βάρβαρων πολέμων που έχουν εξαπολύσει οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη εναντίον τους. Αυτή τη στιγμή η Μεσόγειος συνεχίζει να καταπίνει και να ξεβράζει τα πτώματα των προσφύγων που επιλέγουν μια πολύ επικίνδυνη για τη ζωή τους μεταναστευτική οδό για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να ζητήσουν Άσυλο στην Ευρώπη. Τα κροκοδείλια δάκρυα όλου αυτού του σάπιου συστήματος δεν είναι ικανά να καλύψουν την τραγωδία αυτή. Οι δήθεν ανθρωπιστικές επιχορηγήσεις της Κομισιόν δεν μπορούν να μας κατευνάσουν την οργή και η υποκρισία του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας περιττεύει. Η στάση της Ευρώπης και το πραγματικό της πρόσωπο είναι αυτό που κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες, που δρομολογεί σχέδια για βομβαρδισμούς των δουλεμπορικών πλοίων και στηρίζει την ωμή καταστολή των προσφύγων από λιμενικούς και συνοριοφύλακες.

Ταυτόχρονα επιχειρούν να θολώσουν τα νερά για το ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος όλης αυτής της κατάστασης. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι κάθε πολεμική ενέργεια στην περιοχή αυτή έχει τη σφραγίδα των μεγαλύτερων φονιάδων της ανθρωπότητας, των Η.Π.Α. Είναι γνωστό πια το ότι χρηματοδότησαν και στήριξαν το φασιστικό μόρφωμα ISIS, για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή αυτή (άσχετα που στην πορεία ισχυροποιήθηκε και απέκτησε τις δικές του ιδιαίτερες φιλοδοξίες). Η επιλογή αυτή είναι μέρος των συνολικών επιθετικών πολιτικών των Αμερικανών, με πιστούς συμμάχους τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα της γης σε σφαίρες επιρροής και του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το τελευταίο, μάλιστα, θερμό σημείο του πλανήτη αποτελεί η Ουκρανία, η οποία οδηγήθηκε σε εμφύλιο και διάσπαση της σε κομμάτια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δυνάμεων αυτών. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η θέση της χαρακτηρίζεται από το καθεστώς της διπλής εξάρτησης από Η.Π.Α. και ΕΕ, τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει τμήμα της αστικής τάξης και του προσωπικού που την υπηρετεί που να αμφισβητεί τη θέση της χώρας στο δυτικό πλαίσιο. Η δήθεν αριστερή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν ακόμα υπογράψει το 3ο μνημόνιο, είχε δεχτεί την εγκατάσταση νέας βάσης-ορμητήριο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Λίγο καιρό μετά υπέγραψε και το νέο Μνημόνιο-λαιμητόμο των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του πλούτου της χώρας και του λαού, την αρπαγή του πλούτου από τα "κάτω προς τα πάνω" και από τα "μέσα προς τα έξω".

Οι λαοί σε όλο αυτό τον επικίνδυνο ανταγωνισμό δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Το κοινό τους συμφέρον βρίσκεται στην ανατροπή της επίθεσης του συστήματος απέναντι τους, στην οικοδόμηση μετώπου ενάντια στους ιμπεριαλιστές που λεηλατούν και ληστεύουν τις εξαρτημένες χώρες. Αυτοί που ματοκυλούν τους λαούς είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης στο λαό μας. Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι προστάτες των λαών αλλά στυγνοί εκμεταλλευτές τους, που δεν διστάζουν ούτε στιγμή να τους χρησιμοποιήσουν για την υλοποίηση των πολεμικών τους σχεδίων. Το επίδικο για τους λαούς είναι να συγκροτήσουν ένα ισχυρό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα που να αντιπαλέψει και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική ιμπεριαλισμού και κεφαλαίου. Ο ελληνικός λαός οφείλει να καλωσορίσει τους πρόσφυγες και να σταθεί αλληλέγγυος μαζί τους, να οργανώσουν μαζί τον αγώνα τους για την απόκτηση Ασύλου, ταξιδιωτικών εγγράφων και ό, τι άλλο χρειάζονται για να ταξιδέψουν και να εγκατασταθούν σε όποια χώρα επιθυμούν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

Σχόλια