Γιάννενα 18/9: Κλίμα αστυνομοκρατίας στη συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα.










Από νωρίς το απόγευμα διμοιρίες των ΜΑΤ με πρόσχημα την προστασία της εκλογικής διαδικασίας παρατάχθηκαν σε σχηματισμό κατάληψης μπροστά στην περιφέρεια όπου ήταν ο χώρος προγραμματισμένης συγκέντρωσης των διαδηλωτών για την αντιφασιστική διαδήλωση. 
Με προκλητικό τρόπο μέσα στο σχηματισμό τους είχαν καταλάβει και όλο το εκλογικό περίπτερο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Απ' την πρώτη στιγμή με καταγγελία απ την ντουντούκα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το κλίμα φασιστικοποίησης και αστυνομοκρατίας που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε τέτοια έκταση στα Γιάννενα. Απαιτήσαμε την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ απ' το χώρο συγκέντρωσης και το εκλογικό μας περίπτερο. Καταγγέλλοντας την προκλητική αντιδημοκρατική επίδειξη ισχύος της αστυνομίας σε μια μέρα αντιφασιστικής πάλης και μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καλέσαμε το γιαννιώτικο λαό να παλέψει για το δικαίωμα στη διαδήλωση. Να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική της φασιστικοποίησης που στηρίζει την επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Η ανταπόκριση του κόσμου που περνούσε αξίζει να σημειωθεί πως ήταν πολύ ενθαρρυντική.
Ο α/α/ε χώρος εμφανίστηκε με πορεία (περίπου 150 άτομα) στο χώρο της συγκέντρωσης. Παρέμεινε στο χώρο για πολύ ώρα περιμένοντας να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, φωνάζοντας ανά στιγμές συνθήματα κατά των μπάτσων.
Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ και η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ περίπου στις 8 ξεκίνησαν τη διαδήλωση.
Ο α/α/ε χώρος δήλωσε πως δε θα ξεκινήσει αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ γιατί αυτό θα είναι υποχώρηση και μάλιστα δήλωσε το προαποφασισμένο του δρομολόγιο απ την κεντρική αγορά. 
Στη μέση της πορείας ήρθε και ένα τμήμα της Ανταρσύα.
Κατά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης με συγκροτημένες αλυσίδες και συνθήματα διεκδίκησε και πήρε πίσω, απ’ τα ΜΑΤ το χώρο του περιπτέρου της εκλογικής συνεργασίας.
Τελικά κατά τις 9 το βράδυ ο α/α/ε χώρος αποφάσισε να κάνει διαδήλωση χωρίς έχουν φύγει τα ΜΑΤ απ τη νομαρχία. Πίσω τους ακολούθησαν η “Λαική Ενότητα” και ένα τμήμα της Ανταρσυα.
Η Λαϊκή Αντίσταση και η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ εκτιμούν πως η στάση της αστυνομίας συμπλήρωσε τη στάση του δημάρχου και της περιφέρειας που έδωσαν εντολή καθ' όλη την προεκλογική περίοδο να κατεβαίνουν απ' τους υπαλλήλους του δήμου τα χαρτόνια και οι αφίσες κάθε πολιτικής άποψης. Αυτή η κατεύθυνση ήταν πανελλαδική και πιο έντονη από ποτέ σ' αυτές τις εκλογές κάτι που κάνει σαφές πως η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών πρέπει να αναβαθμιστεί μέσα απ την κοινή δράση, αφού η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται. 

*Δε μας κάνει εντύπωση, οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την απάθεια του ΚΚΕ μπροστά σ’ αυτά που εξελίσσονταν επί 3 ώρες στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στην απέναντι πλατεία παρακολουθούσε απ το εκλογικό του περίπτερο, κάνοντας τη δουλειά του…



Σχόλια