ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΡΑ!


Στην τελευταία περίοδο της εξεταστικής, οι φοιτητές ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλά περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσίας. Με θέματα εκτός ύλης, με άρνηση του καθηγητή να εξετάσει φοιτητές που δεν είχαν εκτυπωμένες εργασίες λόγω οικονομικής δυσκολίας, ή ακόμη σε άλλη περίπτωση, άρνηση εξέτασης φοιτητών την προκαθορισμένη ώρα, γιατί πολύ απλά ο καθηγητής ήθελε να φύγει νωρίτερα.Αυτή ήταν η εξεταστική μας, που ήρθε να ολοκληρώσει μία χρονιά με συνεχόμενες, υποχρεωτικές και bonus παρακολουθήσεις, με σοβαρές ελλείψεις στα εργαστήρια, που μας αναγκάζουν τελικά να αγοράζουμε από την τσέπη μας τα αναλώσιμα υλικά μας. Μία χρονιά που έδειξε πως όποιος δουλεύει και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα ήδεν έχει λεφτά για σπίτι, φαγητό, βιβλία-εργασίες, μετακίνηση και τόσα άλλα, δεν μπορεί τελικά να σπουδάζει.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μεμονωμένα περιστατικά και δεν είναι ζήτημα διάθεσης ή «κατανόησης» του ενός ή του άλλου καθηγητή. Η στάση τους αυτή, το «δεν υπολογίζω τίποτα και σας κόβω γιατί μπορώ», είναι κομμάτι της πολιτικής που προωθείται μέσα στα πανεπιστήμια, και λέει ότι θα σπουδάζουν οι λίγοι, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και οι υπόλοιποι που καταφέρνουν με τις όποιες δυσκολίες να ξεπεράσουν τους ταξικούς φραγμούς και να σπουδάζουν, θα λειτουργούν μέσα σ’ ένα ασφυκτικό, εντατικοποιημένο κλίμα και θα τρομοκρατούνται από τα «έτσι θέλω» των καθηγητών. Όλα αυτά, για να φτιάξουν τον αυριανό πειθαρχημένο εργαζόμενο-άνεργο, που δε θα σηκώνει κεφάλι και δε θα απαιτεί, δε θα διεκδικεί τίποτα, γιατί θα φοβάται. Αυτήν την κατεύθυνση του συστήματος της εκμετάλλευσης εξυπηρετούν οι καθηγητές μέσα στο πανεπιστήμιο, φέρνοντας τα όρια φοίτησης, τα δίδακτρα, τις διαγραφές φοιτητών, καταργώντας το Άσυλο και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.

Κανένας φοιτητής δε θα σταθεί μόνος του απέναντι στην καθηγητική αυθαιρεσία! Να σταθούμε απέναντί τους και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε σπουδές, πτυχίο καιελευθερίες! Η απάντηση οφείλει να είναι συλλογική! Να οργανωθούμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και να απαιτήσουμε την άμεση επανεξέταση των μαθημάτων στα οποία κόπηκαν μαζικά οι φοιτητές για οικονομικούς λόγους!
  • ΚΑΤΩ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Αγωνιστικές Κινήσεις ΠΤΕΤ

Σχόλια