Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Να απελευθερωθούν άμεσα και να δοθεί πολιτικό Άσυλο στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη οι ελληνικές αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 4 Τούρκων αγωνιστών σε συνέχεια των 9 σε Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία. Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα ως μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».

Απ’ τους 4 που συνελήφθησαν στη χώρα μας, εξακολουθούν να κρατούνται οι 3, οι GültekinErol,KayaTurgut, Pektaş Deniz. Η OzdemirArzu απελευθερώθηκε, εφόσον απαλλάχθηκε στις 30/4 απ’ την κατηγορία για «παράνομη είσοδο» στη χώρα που της είχε απαγγελθεί, παρότι είχε υποβάλει άμεσα αίτημα για πολιτικό άσυλο και η οποία είχε διασωθεί, μετά από κινητοποίηση, από απόπειρα των ελληνικών αρχών για άμεση απέλαση της στην Τουρκία. Ταυτόχρονα χαρακτηριστική είναι η απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών για έκδοση στη Γαλλία του αγωνιστή Pektaş Deniz,η οποία αναδεικνύει για πολλοστή φορά το καθεστώς φασιστικοποίησης που ισχύει στην ΕΕ και εκδηλώνεται ενάντια στους αγώνες και τους αγωνιστές, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, αλλά και το ρόλο του αστικού δικαστικού συστήματος το οποίο - λειτουργώντας στα πλαίσια της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα - δεν διανοείται να αμφισβητήσει τις απαιτήσεις-εντάλματα έκδοσης σε βάρος Τούρκων αγωνιστών.

Οι υπόλοιποι αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές, (οι δύο ζητούν Άσυλο κι ο ένας είναι Γερμανός υπήκοος) κινδυνεύουν με έκδοση στη Γερμανία ή στην Τουρκία, γεγονός που θα σημάνει γι’ αυτούς φυλάκιση – μέχρι και ισόβια – και κίνδυνο για τη ζωή τους! Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και τους βασανισμούς που δέχονται κι άλλοι αγωνιστές απ΄ την Τουρκία που έχουν διασπαρεί σε τέσσερεις διαφορετικές φυλακές στην Ελλάδα. Ο BilgehanKarpat μάλιστα τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας, γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. 

Είναι φανερό πως πρόκειται για στοχοποίηση και ποινικοποίηση αγωνιστών απ΄ τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτουν, για φρονηματικές διώξεις, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της ενίσχυσης της πολιτικής της τρομοκράτησης και της καταστολής, ενάντια στους ίδιους τους λαούς τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές. Οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με την πολιτική αυτή και την εφαρμόζουν. Οι αγωνιστές αυτοί πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, να μην εκδοθούν πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα πολιτικό άσυλο! Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε τους συμβεί!

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 19/5 στις 7μμ, στη Νομαρχεία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!