Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΣΟΕΕΝα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα όργανα και τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος κόντρα στους εκβιασμούς!

Για μια ακόμη φορά, οι φοιτητικές εκλογές της ΑΣΟΕΕ δεν ολοκληρώθηκαν. Ο λόγος είναι ότι μια ομάδα 10-15 ατόμων που αναφέρονται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, με τραμπούκικο τρόπο και παρακρατικές μεθόδους, αποφάσισε να επιτεθεί στον χώρο όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή, από ότι φάνηκε, δεν ήταν μεμονωμένη, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις έγιναν σε πολλές σχολές και σε διαφορετικές πόλεις. Είναι απορίας άξιο βέβαια πώς άτομα που αναφέρονται στον αναρχικό χώρο δείχνουν τη μαχητικότητά τους και το «αντιεκλογικό» τους μένος ενάντια σε εκλογές φοιτητικού συλλόγου, οι οποίες αφενός έχουν στόχο την συγκρότηση των οργάνων των φοιτητών, αφετέρου δεν εμπλέκονται καθόλου με τους κρατικούς μηχανισμούς. Αντίθετα, σε περιπτώσεις όπως οι βουλευτικές εκλογές, όχι μόνο δεν δείχνουν ανάλογα αντανακλαστικά αλλά πολλές φορές ψηφίζουν κανονικά σ’ αυτές.Εδώ όμως αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το βάθος της αποσυγκρότησης του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, κυρίως μέσα από τη χρόνια παρέμβαση ΠΑΣΠ- ΔΑΠ.Χαρακτηριστικά, οι παραπάνω επιθέσεις δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους πολυάριθμους φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον χώρο, ενώ και η περιφρούρηση της διαδικασίας απλά... δεν υπήρχε. Με τις ευθύνες να βαραίνουν όλες τις δυνάμεις που παρεμβαίνουν στην σχόλη, ανάλογα πάντα με την οργανωτική δύναμη που τους αντιστοιχεί.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δυνάμεων που παρεμβαίνουν στην σχολή. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, τονίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μην γίνουν για δεύτερη χρονιά εκλογές στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Προσθέσαμε ότι η πραγματοποίησή τους ξεπερνάει το όρια του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ και αποτελεί ζήτημα για ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Εκεί, από την αρχή, φάνηκαν οι διαθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων. Από τη μία, η ΠΑΣΠ έθεσε εκβιαστικά ότι οι εκλογές θα γίνουν, αλλά στο Πανελλήνιο, εκεί δηλαδή που ήθελε από την αρχή. Επίσης, τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης των εκλογών από το σημείο που «διακόπηκαν», δηλαδή με τις 3 κάλπες καμμένες και τις υπόλοιπες να είναι «φυλαγμένες» στο αμφ. Αντωνιάδου (τα κλειδιά των λουκέτων βρίσκονται βέβαια στα χέρια της ΠΑΣΠ). Γίνεται ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η ΠΑΣΠ έχει μόνο στόχο την καταγραφή ενός εκλογικού ποσοστού και εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα αδιαφορώντας για την διαφωνία των υπόλοιπων δυνάμεων που έθεταν ζήτημα νοθείας. Από την άλλη, η ΔΑΠ, που γνωρίζει από… εκβιασμούς και νοθεία, δεν ήταν καν εκεί.

Τις επόμενες μέρες καταθέσαμε γραπτώς πρόταση για: α.την πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών, την Τετάρτη 20 του μήνα, στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Αντωνιάδου, με μοναδική είσοδο την πλαϊνή, και β. Την διεξαγωγή των εκλογών από την αρχή σε όλα τα τμήματα, για να μπορούν οι φοιτητές του Συλλόγου να ψηφίσουν λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα πολιτικά δεδομένα μετά την διακοπή των εκλογών. Αυτή η πρόταση υπογράφτηκε από όλες τις δυνάμεις εκτός από την ΠΑΣΠ και τα ΡΑΣ-ΕΑΑΚ/ΑΡΔΙΝ.

Η ΠΑΣΠ συνέχισε την εκβιαστική της στάση που συνοψίζεται στο «ή ότι θέλουμε εμείς ή δε γίνονται εκλογές». Έτσι, έφερε προς υπογραφή δική της πρόταση, στην οποία ωστόσο έκανε λόγο για την πλειοψηφία της στο… ανύπαρκτο ΔΣ, αφού αυτό έχει διαλυθεί εδώ και ένα χρόνο! Πάντως η στάση της ΠΑΣΠ δεν μας παραξένεψε και τόσο, καθώς είναι γνωστές οι πρακτικές της. Τόσα χρόνια, μαζί με την ΔΑΠ, προσπαθούν να αποσυγκροτήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και να απαξιώσουν τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος. Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση ήταν η στάση των συναγωνιστών από την ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, οι οποίοι τελικά υπέγραψαν την πρόταση της ΠΑΣΠ.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να θέσουμε κάποια ερωτήματα στην ΡΑΣ-ΕΑΑΚ:

1) Πώς γίνεται να υπογράφουν μια πρόταση που αναφέρεται στην ύπαρξη ΔΣ, ενώ οι ίδιοι -και σωστά- διακήρυσσαν ένα προηγούμενο διάστημα ότι αυτό είχε διαλυθεί ένα χρόνο πριν; Δε δίνουν έτσι πάτημα στην ΠΑΣΠ να λέει ότι έχει την πλειοψηφία σε αυτό οπότε και να κάνει ότι θέλει;

2) Πώς γίνεται, ενώ διακηρύσσουν ότι θέλουν να γίνουν πάση θυσία εκλογές στην ΑΣΟΕΕ και ενώ οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν συμφωνήσει σε μια πρόταση, να υποτάσσονται στην παντοδυναμία της ΠΑΣΠ και να συντάσσονται τελικά με την πρότασή της;

3) Πώς γίνεται να συμβάλουν στο να δημιουργηθεί για το μέλλον ένα αρνητικό ιστορικό διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών στο Πανελλήνιο; Τι είναι αυτό που διασφαλίζει ότι οι εκλογές θα ολοκληρωθούν εκεί αλλά όχι στον φυσικό τους χώρο, στην ΑΣΟΕΕ, στο χώρο του ασύλου;

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πρόταση που καταθέσαμε και έχουν υπογράψει και όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του συλλόγου, και ζητάμε από τους συναγωνιστές από την ΡΑΣ-ΕΑΑΚ να επανατοποθετηθούν. Ακόμη, τονίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης του συλλόγου και καλούμε όλους τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να κάνουν δική τους υπόθεση την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!