Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΤΕΙ Σερρών ενάντια στην μεθόδευση αποκλεισμού τους από τις εκλογές


Σήμερα, 11/5 μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων κατέβηκαν στη σχολή τους και έπειτα από κοροϊδία αρκετών ημερών, απαίτησαν να μάθουν πότε θα γίνει το προεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποφευχθούν τα περσινά γεγονότα (απόκρυψη του προεκλογικού Διοικητικού Συμβουλίου από ΔΑΠ και ΠΚΣ-ΚΝΕ με αποτέλεσμα το μη κατέβασμα μας στις εκλογές) .

Διαπιστώσαμε ότι για ακόμα μια χρονιά είχαν τον ίδιο σκοπό. Η ΔΑΠ μας "ενημέρωσε" ότι τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει βδομάδες πριν (το προεκλογικό Δ.Σ. δεν έχει γίνει ακόμα). Σύμφωνα με τη ΔΑΠ τα Διοικητικά Συμβούλια είναι κλειστά στους φοιτητές και σε παρατάξεις που δεν έχουν έδρα σε αυτά και πως δεν έχουν καμία υποχρέωση να ενημερώνουν, λες και η σχολή και τα όργανα των συλλόγων είναι τσιφλίκια τους. 

Στο ίδιο μοτίβο η ΠΚΣ-ΚΝΕ σφύριζε αδιάφορα και με διάφορα "κόλπα" και κοροϊδίες μας παρέπεμπε στη ΔΑΠ. Κατά τα άλλα μιλάει για ανασυγκρότηση των συλλόγων και των οργάνων τους και άλλα τέτοια θαυμαστά.

Αυτή η συμπεριφορά δε θα μπορούσε παρά να ανοιχτεί στους φοιτητές. Μοιράσαμε την καταγγελία για το συμβάν και ανοίξαμε συζήτηση με τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι με τις πρακτικές των ΔΑΠ και ΠΚΣ-ΚΝΕ τόσα χρόνια στο σύλλογο τους.

Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια προσπαθούν να διαλύσουν τους συλλόγους, τις γενικές συνελεύσεις και την αριστερή φωνή μέσα στις σχολές, με στόχο οι φοιτητές αποδυναμωμένοι και χωρίς συλλογικά όργανα να αντιμετωπίσουν την επίθεση που εξαπολύουν εις βάρος της. 

Δεν τρομοκρατούμαστε από τις τραμπούκικες συμπεριφορές της ΔΑΠ. Θα υπερασπιστούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να παρεμβαίνουμε μέσα στις σχολές (ανοιχτά και με ψηφοδέλτιο).


Ακολουθεί το κείμενο των Αγωνιστικών Κινήσεων:ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ;

Το αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό δικαίωμα μιας συλλογικότητας ή και ανένταχτου σπουδαστή να κατέβει στις φοιτητικές εκλογές του συλλόγου του, φαίνεται να μην είναι και τόσο αδιαμφισβήτητο στα ΤΕΙ Σερρών.

Φέτος, όπως και πέρυσι, δρομολογείται μια προσπάθεια από την ΔΑΠ, με συνεργό την ΠΚΣ-ΚΝΕ, να μην επιτραπεί το εκλογικό κατέβασμα των Αγωνιστικών Κινήσεων στον σύλλογο της ΣΤΕΦ. Με τον να μην μας απαντάνε στο ερώτημα για το μέρος και την ώρα, που θα γίνει το προεκλογικό Δ.Σ. του συλλόγου, θέλουν να μας πούνε ότι δεν προλάβαμε έγκαιρα να καταθέσουμε ψηφοδέλτιο και έτσι να κατέβουν αποκλειστικά οι δυο τους.

Τέτοιες κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάποιοι θεωρούν ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι τσιφλίκια τους. Θέλουν συλλόγους φιμωμένους από κάθε διαφορετική φωνή, που να μην είναι στα χέρια των φοιτητών και σε καμία περίπτωση να μην αποτελούν απειλή για το σύστημα και τα σχέδια του για το μέλλον μας. Δυστυχώς, όμως και η ΠΚΣ-ΚΝΕ, σε αυτήν την κατάσταση δεν διαχωρίζει την θέση της. Την καλούμε να απολογηθεί άμεσα για την αδιάφορη και συνένοχη στάση της, στην προσπάθεια της ΔΑΠ για το μη κατέβασμα μας.
Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου λοιπόν, είναι ότι θέλουν τα όρια της δημοκρατίας πολύ στενά. Όσο στενά χρειάζεται για να ελέγχουν την κατάσταση. Θέλουν μια δημοκρατία που θα κατεβαίνουν μόνο όσοι αυτοί θέλουν. Τέτοια δημοκρατία που σε συλλόγους και σχολές η λέξη αντίσταση να είναι απαγορευμένη.
Οι φοιτητές μαζικά όμως πρέπει να βάλουν φρένο στην αυθαιρεσία της ΔΑΠ. Μόνο αυτοί μπορούν! Οι σύλλογοι ανήκουν στους φοιτητές τους! Για αυτόν τον λόγο, τους καλούμε όλους να καταδικάσουν την στάση τόσο της συστημικής ΔΑΠ, όσο και της ΠΚΣ-ΚΝΕ. Οι σύλλογοι πρέπει να είναι δημοκρατικοί και για αυτό θα παλέψουμε. Αποτέλεσαν όπλα στα χέρια των φοιτητών! Να μην τους επιτρέψουμε να μας τους πάρουν!

  • Να ενημερωθεί ο σύλλογος για την ακριβή ώρα και μέρος πραγματοποίησης του προεκλογικού ΔΣ της ΣΤΕΦ.
  • Να μη μας στερηθεί το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!