Πάτρα: Η ΠΚΣ αρνείται την αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες διώξεων και συλλήψεων αγωνιστών στην Ευρώπη. Στις 15-18 Απρίλη συλλαμβάνονται 12 Τούρκοι αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) σε Γερμανία, Ελβετία και Ελλάδα.

Οι «αντιτρομοκρατικές» δυνάμεις στη χώρα μας μετά από εισβολή σε σπίτια συνέλαβαν 4 άτομα κατηγορώντας τα σαν μέλη αριστερής οργάνωσης (TKP/ML) η οποία, όπως και άλλες αριστερές οργανώσεις και κόμματα στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική!!!



Με βάση αυτή την αντιδραστική και αυταρχική εξέλιξη οι Αγωνιστικές Κινήσεις κινήθηκαν με κατάθεση ψηφισμάτων σε σχολές πανελλαδικά, καταγγέλλοντας το αυταρχικό πλαίσιο που η Ε.Ε. με μπροστάρη τη Γερμανία φασιστικοποιούν τη δημόσια και πολιτική ζωή.

Παρά τη στήριξη που εκφράστηκε από το σύνολο των αριστερών δυνάμεων στις σχολές ψηφίσματα δεν μπόρεσαν να περάσουν με ευθύνη της ΠΚΣ. Με απαράδεκτη στάση απέναντι σε συναγωνιστές μας η ΠΚΣ χρησιμοποίησε κάθε δικαιολογία ώστε να μην ψηφιστεί η καταγγελία. Από το αντικαταστατικό «δεν μπορεί να καταθέσει ψήφισμα άμα δεν είναι μέλος του ΔΣ» μέχρι και ότι η ΑΤΙΚ μπορεί να είναι και εθνικιστική(!) οργάνωση …την ίδια στιγμή που στις περισσότερες σχολές πανελλαδικά έχουν ψηφίσει υπέρ. Στην Πάτρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ψήφισαν λευκό και αρκετοί σύλλογοι δεν μπόρεσαν να πάρουν απόφαση.

Με αυτή την στάση η ΠΚΣ γίνεται συνυπεύθυνη στην εξόντωση λαϊκών αγωνιστών των οποίων η δράση για τα δικαιώματα των μεταναστών είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

• Τα μέλη της ΑΤΙΚ είναι αριστεροί αγωνιστές που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς διωκόμενοι από το τούρκικο καθεστώς για τα πολιτικά τους φρονήματα.

• Τα μέλη της ΑΤΙΚ έχουν περάσει από τις φυλακές της Τουρκίας μετά από κατασκευασμένα κατηγορητήρια.

• Τα μέλη της ΑΤΙΚ αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας λόγο των βασανιστηρίων που έχουν υποστεί.

• Τα μέλη της ΑΤΙΚ δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται σε ξένο τόπο για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα συνεχίσουν να παλεύουν για την απελευθέρωση και τη μη απέλαση των Τούρκων συναγωνιστών όχι μόνο για το διεθνιστικό καθήκον αλλά και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλου του λαού που οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. αμφισβητούν χτίζοντας μια Ευρώπη φρούριο ενάντια στις αντιστάσεις που προβάλλονται.

«Όλοι είμαστε ΑΤΙΚ, κάνω έκκληση στα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης. Μας είδατε στην Κομμούνα του Παρισιού και τελευταία στο Κομπάνι. Δεν θα υποχωρήσουμε από την επαναστατική πάλη. Θα σας νικήσουμε! Θα ακυρώσουμε τις επιθέσεις στην ΑΤΙΚ. Η επαναστατική αλληλεγγύη των λαών, η κοινή τους στάση θα σας αναγκάσει να αποσύρετε την πολιτική απόφαση για την επίθεση στην ΑΤΙΚ. Δεν θα σταματήσουμε, θα μας βρίσκεται μπροστά σας, μέχρι να απελευθερωθούν οι 12 φυλακισμένοι σύντροφοί μας. ΖΗΤΩ Η ΑΤΙΚ!» ( Metin Ayçiçek συγγραφέας)


Καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις στο πανεπιστήμιο Πατρών να πάρουν θέση για να σωθούν οι ζωές των Τούρκων αγωνιστών.


Σχόλια