Κινητοποίηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: να αποτελέσει σταθμό στον αγώνα για το θάνατο του φασισμού και της πολιτικής που τον γεννά!


Στις 20/4 ξεκινά η δίκη όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας και κάποιων άλλων μελών της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πολλοί από τα αστικά επιτελεία μιλούν για «ιστορική δίκη» που θα «αποτελέσει κομβικό σημείο στη μεταπολιτευτική περίοδο», γιατί θα είναι «δίκη- βήμα για τη νίκη της δημοκρατίας» και άλλα σχετικά. Βέβαια, όλα αυτά, ως συνήθως, πολύ λίγο έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα και τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, αλλά κυρίως αφορούν, όπως και η ίδια η δίκη και η έκβασή της, τις εσωτερικές διεργασίες του συστήματος για την αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.Έτσι, όλοι αυτοί οι «δημοκράτες» ξεχνάν να μας πουν πως η «δημοκρατία» τους και η πολιτική τους ήταν αυτή που δημιούργησε και χρησιμοποίησε τους φασίστες-δολοφόνους. Γιατί, μια τόσο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε -και ακόμα εφαρμόζεται- δεν μπορούσε παρά να έχει σαν κεντρικό της στοιχείο τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Την καταστολή, τις επιστρατεύσεις, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τον αντικομμουνισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ενίσχυση φασιστικών ομάδων και τα ΜΜΕ να χύνουν ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Όλα αυτά δεν ανήκουν στο παρελθόν, όπως θα βιαστούν ορισμένοι να μας πουν. Ήδη μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα έφερνε «περισσότερη δημοκρατία», έχει συγκυβερνήσει με ένα εθνικιστικό κόμμα, τους ΑΝΕΛ, και έχει εφαρμόσει απαρέγκλιτα όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις του συστήματος. Το ότι το πολιτικό σκηνικό «πάει δεξιά» και ότι το πλαίσιο φασιστικοποίησης απέναντι στο λαό συνεχίζεται και οξύνεται δε θέλει και πολύ ανάλυση για να το καταλάβουμε. Το είδαμε ξεκάθαρα στη μαζική δολοφονία άλλων 400 μεταναστών-προσφύγων ανοιχτά της μεσογείου, στη Χαλκιδική με τα ΜΑΤ, στο ΕΚΠΑ με την κατάργηση του ασύλου και στην αθώωση του Κασιδιάρη και την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται, λοιπόν, αυτή η δική με τα αστικά δικαστήρια ούτε να θέλουν, ούτε να μπορούν να σταματήσουν τις φασιστικές ομάδες και τη φασιστικοποίηση και το λαό αμήχανο στο παρασκήνιο των εξελίξεων. Ο λαός μας, όμως, ξέρει πολύ καλά από την πείρα του και κυρίως από τους αγώνες του το ποιοί πραγματικά είναι και ποιόν υπηρετούν οι φασίστες. Ξέρει ότι είναι τσιράκια του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ότι είναι εχθροί του λαού. Το είδε στις καταγγελίες που έβγαζαν ενάντια στις απεργίες του, στις διαδηλώσεις που μαζί με τα ΜΑΤ τραμπούκιζαν διαδηλωτές, στην αντικομμουνιστική και αντιμεταναστευτική τους υστερία, στη δολοφονία του Παύλου και του Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, αλλά και στις δολοφονικές επιθέσεις σε μέλη του ΠΑΜΕ, σε συνδικαλιστές και σε μετανάστες. Στις 20/4, η έναρξη της δίκη πρέπει να βρει σε εγρήγορση το λαό μας. Να μπορέσει να βγει αποφασιστικά στο προσκήνιο. Να βγούμε στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο δρόμο, στον αγώνα, στο μόνο πεδίο, όπου μπορεί να έρθει η πραγματική καταδίκη για τους φασίστες-δολοφόνους, στο μόνο πεδίο που μπορούμε να τσακίσουμε το φασισμό και τη βάρβαρη πολιτική που μας καταδυναστεύει και θρέφει τις εγκληματικές συμμορίες!
•Θάνατος στο Φασισμό-Καταδίκη των φασιστικών-δολοφόνων
• Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της ανέχειας και της εξαθλίωσης
• Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής
Καλούμε την Δευτέρα 20 Απρίλη στις 08:00 στη συγκέντρωση των σωματείων και εργαζομένων στο γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό

Σχόλια