Τη λύση θα τη δώσουν οι κοινοί αγώνες κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης


Εκατοντάδες νεκροί μετανάστες στη Λαμπεντούζα και λίγες μέρες μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Ρόδου, περιστατικά τα οποία προστίθενται στη λίστα των πολλών δεκάδων, ίδιων ή παρόμοιων περιστατικών, που δηλώνουν τη φρίκη των δρόμων της μετανάστευσης.

Βγαίνουν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της Ε.Ε. και μιλούν για τραγωδία. Καμώνονται τους ηθικούς και τους ανθρωπιστές, ότι σοκάρονται με τη μετατροπή της Μεσογείου σε θαλάσσιο μνήμα για εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Όλοι μαζί συνηγορούν, ότι «η Ε.Ε οφείλει να πάρει θέση, να χαράξει νέα πολιτική για το μεταναστευτικό». Δεν αρμόζει λένε στον «πολιτισμό» του οικοδομήματος το συνεχές ξέβρασμα ανθρώπων στις ακτές της Ευρώπης. Πάνω από 900 νεκροί αυτή τη φορά.

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν, δεν μπορεί όμως να κρυφτεί. Η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., από κοινού με τους Αμερικανονατοϊκούς, δημιούργησαν -και συνεχίζουν να το κάνουν- δεκάδες πολεμικά μέτωπα. Η πραγματικότητα του ιμπεριαλισμού είναι που ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής αλλά και όπου αλλού. Προκαλούν με τις κορόνες και την υποκρισία ότι τάχα συμμερίζονται το δράμα των κολασμένων της γης. Η πολιτική απέναντι στους μετανάστες όσον αφορά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι μια ''κερδίζω όταν τους βομβαρδίζω, κερδίζω όταν τους μεταφέρω, κερδίζω όταν τους βυθίζω, κερδίζω όταν μετά δουλεύουν για εμένα... γιατί να λύσω το πρόβλημα ;"

Η απάντηση στο πρόβλημα βρίσκεται στη ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, τόσο στα πλαίσια της χώρας μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή ,του μόνου ικανού να φρενάρει τα αιματοβαμμένα σχέδια των φονιάδων των λαών, καθώς και οι κοινοί αγώνες ντόπιων και ξένων εργατών στη πάλη τους με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Σε αυτή τη διαδικασία δεν είμαστε όλοι μαζί, σε αυτή τη διαδικασία ο λαός και η νεολαία, Έλληνες και μετανάστες εργάτες συγκροτούμαστε αντιπαραθετικά με τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, καθώς και με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των Η.Π.Α. - Ε.Ε. !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


Σχόλια