Μόνο με τους αγώνες του μπορεί ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!



ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ:  ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ

Το τελευταίο διάστημα είναι φανερή από τη μεριά του συστήματος η πρόθεση να συνεχίσει την επίθεση του στο λαό και στη νεολαία. Αυτό απαιτεί άλλωστε και η φάση στην οποία βρίσκεται. Μετά τις παταγώδεις διαβουλεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, αποστέλλεται μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η κρίση του συστήματος είναι βαθιά και θα είναι διαρκής, ενώ συγχρόνως δια πλέκεται με τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών στην προσπάθεια του καθενός να επωμιστεί την λιγότερη ζημιά  και να διεκδικήσει ταυτόχρονα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Στην Ελλάδα, κυβέρνηση και κεφάλαιο, με την κηδεμονία των ιμπεριαλιστικών επιτελείων ΕΕ-ΔΝΤ, ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκή επέλαση, της οποίας κομμάτι είναι και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015. Νέα αντεργατικά μέτρα θα σαρώσουν κατακτήσεις δεκαετιών, ενώ νέα φοροαφαίμαξη του λαού, χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα και παράταση της μνημονιακής κόλασης για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, είναι μερικές από τις “κόκκινες γραμμές” που έθεταν οι «δανειστές μας» πριν παγώσουν εκβιαστικά τις διαπραγματεύσεις. Σ' αυτό το πολιτικό παιχνίδι, η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιαστεί ως “σκληρός” διαπραγματευτής, όμως τα γεγονότα μίλησαν από μόνα τους : με τις επιταγές και κάτω από την τεράστια πίεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, ετοιμάζουν νέο σχέδιο παραπέρα εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και χρεοκοπίας του λαού.

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΤΑΚΤΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Σ 'αυτούς τους σχεδιασμούς και κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλλει το καθεστώς εξάρτησης από την ιμπεριαλιστική τρόικα, οι εξαγγελίες Σαμαρά για επίσπευση των προεδρικών εκλογών, έχουν σαν στόχο τον παραπέρα αποπροσανατολισμό του λαού και της νεολαίας από τα πραγματικά τους προβλήματα και το παραπέρα αλυσοδέσιμό τους στις αντιλαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις. Μ' αυτόν τον τακτικίστικο εκβιασμό στην ουσία, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στο λαϊκό κίνημα, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση ,επιχειρεί να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του εξουθενωμένου λαού, επιζητώντας τη νομιμοποίηση για τα χειρότερα που θέλει να επιβάλει. Για το ίδιο το σύστημα συνολικά, βασικό μέλημα αποτελεί η άσκηση πίεσης ώστε να διαφυλαχτεί η θητεία του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος ,αλλά και η διαμόρφωση εκείνου του πολιτικού πλαισίου και των όρων, ώστε σε ενδεχόμενες εκλογές ή αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης, να συνεχιστεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η επίθεση.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ Η' ΜΕΘΑΥΡΙΟ;

ΨΕΥΤΟ-ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΤΟΠΙΟ

Σ' αυτό το πολιτικό τοπίο, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και όλες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν τις δικές τους επιλογές. Από τη μία, οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και της υπεράσπισης του κυβερνητικού μπλοκ, εντείνουν την καταστροφολογική ρητορεία και τα εκβιαστικά διλήμματα. Επιδιώκουν να διαμορφώσουν κλίμα εκφοβισμού του λαού, την ίδια στιγμή που κλιμακώνουν την φασιστικοποίηση και την τρομοκρατία, κάνοντας επίδειξη πυγμής προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα μέσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η υπόθεση του Ν. Ρωμανού, φτάνοντας τον μία ανάσα από τον θάνατο. Από την άλλη, και οι δυνάμεις της κυρίαρχης αριστεράς, με κεφαλή το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη “μητέρα” των μαχών -τις ενδεχόμενες εκλογές- με τον τελευταίο να βρίσκεται σε τροχιά ταχείας προσαρμογής της γραμμής του, δίνοντας καθημερινά τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια σε ιμπεριαλιστές και κεφάλαιο. Όπως αποδεικνύεται, οι δύο πιθανότεροι διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας έχουν μπει εγγυητές για την διαιώνιση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα! Στο πλάι, και οι υπόλοιπες δυνάμεις της κυρίαρχης κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενισχύουν τις εκλογικές αυταπάτες, επιδιώκοντας την πολιτική δορυφοριοποίηση του εργατολαϊκού κινήματος γύρω από το ζήτημα των προεδρικών εκλογών. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιες δυνάμεις θυμούνται την αναγκαιότητα ανάπτυξης κινήματος και “πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού” ,το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κοινωνικών αγώνων, κάθε φορά, με το σάλπισμα των εκλογών.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Ο μόνος τρόπος να αξιοποιήσει ο λαός πραγματικά προς όφελός του την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες! Να αναπτύξει την πρωτοβουλία του ενάντια στην φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και τις αντιστάσεις του ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση! Μόνο στο πεδίο των διεκδικήσεων μπορεί ο λαός να είναι πραγματικός νικητής, νικητής για τον εαυτό του, και όχι ο ψηφοφόρος και ο παρατηρητής των εξελίξεων, για να ικανοποιηθούν οι επιταγές της τρόικα. Σε αυτήν την διαδικασία πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς σαν νεολαία. Στην δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα προς το συμφέρον μας από τις εκλογές του προέδρου. Και δεν μπορεί να είναι και αυτό (το αν θα βρεθούν οι 180 ή όχι), το επίδικο του κινήματος. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι ότι λείπουμε καιρό από τα «αμφιθέατρα του αγώνα»,  ότι πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να χτίσουμε εστίες αντίστασης παντού, για να διεκδικήσουμε τις ζωές και το μέλλον μας.

Σχόλια