Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές μας διαδικασίες! Δεν θα μας φιμώσουν!


Καταγγέλλουμε  την καταστολή και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν η κυβέρνηση, και οι πρυτάνεις Φορτσάκης και Γάτσιος κόντρα στην απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στην Αθήνα για κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και κόντρα στο κάλεσμα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ. 

Καταγγέλουμε την απαγόρευση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, με το lockout του πρύτανη Ζαπράνη, που σφράγισε την αίθουσα και έκλεισε τα φώτα, ενώ δήλωσε πως αν οι φοιτητές προχωρήσουν στη διαδικασία της συνέλευσης θα καλέσει τα ΜΑΤ.

Καταγγέλλουμε τη συγκέντρωση της αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης 12/11/14 έξω από τη Νομική και το κτίριο της Πρυτανείας στην Αθήνα με εντολή να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να πλησιάσουν στην είσοδο της σχολής, υπό το φόβο κατάληψης ενόψει της 17ης Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν για να σπάσουν τον αποκλεισμό το πρωί της Πέμπτης 13/11, όπως και την καταστολή μετά την απογευματινή πορεία που έγινε στην Αθήνα, με εκατοντάδες φοιτητές να εγκλωβίζονται στο κτίριο του πολυτεχνείου από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Σε συνέχεια όλων αυτών, έρχεται και η ανακοίνωση του Φορτσάκη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων προαναγγέλλει την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων μέσω της αντικατάστασης των γενικών συνελεύσεων με την περιοδική διεξαγωγή δημοψηφισμάτων!




Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί ένα ξεκάθαρο χτύπημα στο δικαίωμα των φοιτητών να αποφασίζουν και να οργανώνουν την πάλη τους. Οι δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη για αποκατάσταση της "Τάξης" στα πανεπιστήμια, στο όνομα δήθεν του ελληνικού λαού, πρέπει να βρουν μπροστά τους την αγωνιστική απάντηση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται για θράσος να μιλούν εξ ονόματος του λαού την ίδια στιγμή που τον χτυπούν, τον βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτόν και τα παιδιά του. Όλη η εκστρατεία «εκκαθάρισης του πανεπιστημίου» γίνεται για να στερήσουν από δεκάδες χιλιάδες νέους το δικαίωμα στις σπουδές. Γίνεται για να εξαφανίσουν όποια φωνή υψώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ακριβώς όπως χτυπούν με συκοφαντίες και συλλήψεις τους μαθητές που βγήκαν με 500 καταλήψεις να αγωνιστούν ενάντια στο νέο λύκειο-σφαγείο και την τράπεζα θεμάτων, γι’ αυτό και στεκόμαστε απερίφραστα στο πλευρό τους. 


Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπίσουμε μαζικά τις συλλογικές μας αποφάσεις και το λαϊκό Άσυλο. Να δώσουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση ενάντια στις απανωτές προκλήσεις σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Να οργανώσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα την πάλη μας απέναντι στο "πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών" και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. 

Σχόλια