ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΟΕΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ


Καταγγέλλουμε την καταστολή και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν η κυβέρνηση, και οι πρυτάνεις Φορτσάκης και Γάτσιος κόντρα στην απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στην Αθήνα για κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και κόντρα στο κάλεσμα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ.

Καταγγέλλουμε τη συγκέντρωση της αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης 12/11/14 έξω από τη Νομική και το κτίριο της Πρυτανείας με εντολή να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να πλησιάσουν στην είσοδο της σχολής, υπό το φόβο καταλήψης ενόψει της 17ης Νοέμβρη.


Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στους φοιτητές –που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 13/11/14 για να σπάσουν τον αποκλεισμό- καθώς και τον τραυματισμό δύο φοιτητών στο πρόσωπο και στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί ένα ξεκάθαρο χτύπημα στο δικαίωμα των φοιτητών να αποφασίζουν και να οργανώνουν την πάλη τους. Οι δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη για αποκατάσταση της "Τάξης" στα πανεπιστήμια, στο όνομα δήθεν του ελληνικού λαού, πρέπει να βρουν μπροστά τους την αγωνιστική απάντηση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται για θράσος να μιλούν εξ’ ονόματος του λαού την ίδια στιγμή που τον χτυπούν τον βυθίζουν στη φτώχια και την εξαθλίωση αυτόν και τα παιδιά του. Όλη η εκστρατεία "εκκαθάρισης του πανεπιστημίου" γίνεται για να στερήσουν από δεκάδες χιλιάδες νέους το δικαίωμα στις σπουδές. Γίνεται για να εξαφανίσουν όποια φωνή υψώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ακριβώς όπως χτυπούν με συκοφαντίες και συλλήψεις τους μαθητές που βγήκαν με 500 καταλήψεις να αγωνιστούν ενάντια στο νέο λύκειο-σφαγείο και την τράπεζα θεμάτων, γι αυτό και στεκόμαστε απερίφραστα στο πλευρό τους.

Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπίσουμε μαζικά τις συλλογικές μας αποφάσεις και το λαϊκό Άσυλο. Να οργανώσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα την πάλη μας απέναντι στο "πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών" και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Κόντρα στην κρατική καταστολή να κατεβούμε μαζικά στους δρόμους και να μετατρέψουμε την ημέρα της 17ης Νοέμβρη σε μαζική αγωνιστική  απάντηση φέρνοντας στο προσκήνιο το αληθινό της νόημα: Ο αγώνας για "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" παραμένει ανεκπλήρωτος και είναι το στοίχημα της γενιάς μας.

Σχόλια