Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΣΔΟ Λάρισας: η ΔΑΠ δεν επέτρεψε στις Αγωνιστικές Κινήσεις να κατέβουν στις εκλογές!


ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ…ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΔΑΠ

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που κάθε χρόνο επιδίδεται σε όργια βίας και νοθείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ κατάφερε για άλλη μια φορά να αποδείξει ότι έχει άξια τη θέση του εκφραστή της κυβέρνησης μέσα στις σχολές. 


Συγκεκριμένα στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Λάρισας ενώ οι Αγωνιστικές Κινήσεις βρίσκονταν στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν μας επέτρεψαν να κατέβουμε στις εκλογές. «Δημοκρατία έχουμε, αν θέλουμε υπογράφουμε το ψηφοδέλτιο σας, αν δεν θέλουμε όχι». Αυτή είναι η δημοκρατία τους, σύλλογοι που δεν θα ακούγεται καμία φωνή, που αντιστέκεται στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Σύλλογοι που δεν θα βγάζουνε κουβέντα για τις 180,000 διαγραφές που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΑΠ στηρίζει. Σύλλογοι διαλυμένοι με τους φοιτητές χωρίς δικαιώματα και καμία ελευθερία. 
Η ΔΑΠ έχει την κυρίαρχη ευθύνη που τα πτυχία μας είναι διαβατήρια για την ανεργία, που το ποσοστό των ανέργων με πτυχίο ΤΕΙ αγγίζει το 70%. Η ΔΑΠ είναι αυτή που ενώ διαγράφουν φοιτητές, καταργούν το άσυλο, διαλύουν τη σίτιση και τη στέγαση, οι σύλλογοι των ΤΕΙ είναι ανενεργοί. Άξιος ο μισθός τους. Γιατί κάνουν καλά τη δουλειά τους, εφαρμόζοντας όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Τρόικας. Είναι η παράταξη του μνημονίου μέσα στους συλλόγους.
Η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός τους δεν θα περάσουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Γιατί όσο και αν φαίνονται μαύρα τα πράγματα σήμερα ξέρουμε πως μόνη λύση είναι οι συλλογικοί μας αγώνες. Γιατί όσο και αν φαίνονται μαύρα τα πράγματα σήμερα ξέρουμε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν το ξημέρωμα. 
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της τρόικας. Να οργανωθούμε στους συλλόγους μας. Να κάνουμε τις σχολές εστίες αντίστασης και πάλης, για να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!