Αυτή η αριστερά δεν μας κάνει


Οι φοιτητικές εκλογές είναι διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων, κόντρα στις αντιλήψεις των κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ- ΔΑΠ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα επιμένουν να παλεύουν για να γίνουν ξανά οι σύλλογοι μας κύτταρα αγώνα και εργαλεία πάλης. Θα επιμένουν όμως να αντιπαλεύουν και τις ξένες για το κίνημα λογικές, της κυρίαρχης αριστεράς στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ΠΚΣ και ΕΑΑΚ. Λογικές που βγαίνουν έντονα στον αφρό όταν πιάνει αυτές τις δυνάμεις εκλογική πρεμούρα και αρχίζει και αποκαλύπτεται ο εκλογικός κρετινισμός τους.


Η αριστερά της ανατροπής που ευαγγελίζεται η ΕΑΑΚ έχει τόσο δεξιά πρακτική που επιτίθεται στις Αγωνιστικές κινήσεις στο Φυσικό Αθήνας για να πάρει τον χώρο που παρεμβαίνουμε τόσα χρόνια στις εκλογές.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα η ΠΚΣ και το ΜΑΣ να τα βρίσκει με τη ΔΑΠ στο ΤΕΙ στις Σέρρες και να κάνει προεκλογικό ΔΣ στα κρυφά, με μοναδικό σκοπό να μην κατέβουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις στις εκλογές (τόσο αντισυστημικοί είναι).
 Έχει δεξιά πρακτική η ΕΑΑΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όταν σκίζει τις αφίσες μας και μας τραμπουκίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όταν η ΔΑΠ έχει αυτοδυναμία στο σύλλογο. Φέτος μάλιστα το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο, βάζοντας γυναίκες να προπηλακίζουν μέλη μας και να μας πετάνε καφέδες, έχοντας 15 άτομα από πίσω να μας «σπρώχνουν συναγωνιστικά», ενώ παράλληλα μας κατηγορούσαν ότι σηκώνουμε χέρι!!
Ο οπορτουνισμός της ΕΑΑΚ βαράει κόκκινα όταν μας εγκαλούν στο ΔΣ του Φυσικού που στηρίζουμε πρόταση για να ψηφίζουν οι φοιτητές που έχουν πάρει πτυχίο μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (αφού βάσει των πιο πολλών καταστατικών και της ΕΦΕΕ, διατηρούν ακόμα τη φοιτητική τους ιδιότητα), ενώ δύο σχολές δίπλα στο χημικό κατεβάζουν αντίθετη πρόταση. Ότι τους βολεύει δηλαδή αρκεί να πάρουν πιο πολλά ψήφια. 
Η λογική του αποκλεισμού άλλων αριστερών δυνάμεων από τις εκλογές και από τους φοιτητικούς συλλόγους δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον εκτός από το σύστημα και τους εκφραστές του. Οι πρακτικές αυτές είναι δεξιές και δεν χωράνε στους συλλόγους. Αυτός είναι ο λόγος που οι σύλλογοι σήμερα έχουν απονεκρωθεί και αποδυναμωθεί. Αυτός είναι ο λόγος που η αριστερά σήμερα δεν εμπνέει αγώνες και τους φοιτητές να παλέψουν. Αυτές οι πρακτικές έχουν προκύψει από την χρόνια ηγεμονία του συστήματος στην κοινωνία και τους συλλόγους.
Αυτές οι πρακτικές αντιπροσωπεύουν τη δεξιά στροφή των κυρίαρχων αριστερών δυνάμεων ΠΚΣ και ΕΑΑΚ στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Αλήθεια γιατί αυτές οι δυνάμεις θυμούνται ότι έχουν περισσότερους συσχετισμούς δυνάμεων όταν απευθύνονται στις Αγωνιστικές Κινήσεις αλλά απέναντι στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ δεν λένε κουβέντα;
Γιατί ως εκεί τους παίρνει. Γιατί εκεί εξαντλείται η δημοκρατία τους. Γιατί το μόνο που θέλουν να κάνουν σήμερα στους συλλόγους είναι να αναπαραχθούν εκλογικά μπας και ξεπεράσουν το τέλμα τους και την ηττοπάθεια τους. 
Να μην συναινέσουμε σε αυτό το σκηνικό της αποπολιτικοποίησης και της ήττας. Αυτές οι δυνάμεις έχουν κάνει τα κουμάντα τους και ένα είναι σίγουρο φοβούνται την πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια. Πρεσβεύουν την ήττα της αριστεράς και δεν μπορούν να οικοδομήσουν κίνημα όσο μεγάλες και αν φαίνονται και όση «αγωνιστική» φασαρία και να κάνουν. Το δικό μας όπλο είναι οι σύλλογοι και οι κινηματικές διαδικασίες να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Σχόλια