ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ… ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ! Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!
10.30πμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κυριακή 30.03.2014 ψηφίστηκε το νέο πολυνομοσχέδιο, μετά το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βλέπουν να έρχεται η «ανάπτυξη». Χωρίς ιδιαίτερους δισταγμούς αποκαλούν «success story» τη συντριβή των δικαιωμάτων του λαού και την υποδούλωση του στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση εργοδοτικών εισφορών με τη συνακόλουθη κατάργηση επιδομάτων, η μείωση των συντάξεων (ή καλύτερα η κατάργησή τους και με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης) και παράλληλα, το κλείσιμο νοσοκομείων και η πλήρης κατάργηση της δωρεάν υγείας, η φθηνή και ανασφάλιστη εργασία, οι επόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τα νέα χαράτσια, είναι μερικά από τα νέα μέτρα που υπόσχονται «καλύτερες μέρες» για το λαό! Αλλά, όχι, μην τα παρεξηγούμε και όλα, είναι και το «επίδομα των 500 ευρώ». Σωστά, γιατί νομίζουν πως θα ξεγελάσουν το λαό με ψίχουλα μπροστά στο νέο κύκλο λεηλασίας των δικαιωμάτων του και της ίδιας του της ζωής. 


Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ξέρουν καλά τον κίνδυνο γι’ αυτούς  από τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, έτσι η επίθεση τους έρχεται να χτυπήσει κάθε συνδικαλιστικό και δημοκρατικό δικαίωμα, όπως αυτό της απεργίας, αλλά και της διαδήλωσης (βλέπε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τρομοκρατία και καταστολή). 
Όσο λοιπόν η επίθεση θα βαθαίνει, τόσο η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου θα φουντώνει. Εδώ λοιπόν έρχονται να παίξουν τον ρόλο τους και οι ασύνδετες και ασυντόνιστες απεργίες εκτόνωσης  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που πολλές φορές έχουν ταχθεί υπέρ των κυβερνητικών, αντεργατικών μέτρων ή άλλες έχουν πουλήσει αγώνες, κάνουν ξεκάθαρη τη θέση τους. Δεν θέλουν προφανώς να συμβάλλουν στη δημιουργία κινήματος, τέτοιου που θα μπορέσει να βάλει φρένο στην επίθεση του συστήματος. Αντιθέτως, άφησαν την πόρτα ορθάνοιχτη τον προηγούμενο μήνα για τη μετατροπή των διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο σε μαζικές απολύσεις, ενώ, ταυτόχρονα, υπέγραφαν την εθνική συλλογική σύμβαση-έκτρωμα με τους εργοδότες του ΣΕΒ. Από την άλλη, έχουμε το «αγωνιστικότατο» ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τον κόσμο να πορευτεί μαζί του στον «έτοιμο» και «οργανωμένο» αγώνα του που κάνει γι’ αυτόν αλλά χωρίς αυτόν, διασπώντας τους εργαζόμενους και καλλιεργώντας λογικές ανάθεσης και άλλες αυταπάτες, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσε όλες τις μάχες που καλούνταν να δώσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούν εξίσου διαλυτικά και αποπροσανατολιστικά, επενδύοντας τα πάντα στις επικείμενες κάλπες, με φυσικό επακόλουθο την αναχώρησή τους από τους αγώνες.

Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται η ανάγκη συγκρότησης και οργάνωσης του λαού με τα δικά του σχήματα πάλης. Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, να αντιπαρατεθεί στη λογική της ανάθεσης και στις κάθε λογής εκλογικές αυταπάτες.

Η νεολαία κομμάτι του λαού, δεχόμαστε και εμείς την επίθεση. Στα πανεπιστήμια, οι πρώτες διαγραφές έχουν ήδη αρχίσει, η πειθάρχηση, η εντατικοποίηση, η διάλυση του πτυχίου, η όξυνση των ταξικών φραγμών, η κατάργηση του ασύλου (βλέπε τι γίνεται στην ΑΣΟΕΕ) είναι σχέδια υπό εφαρμογή. Και μετά μπροστά μας ή ανεργία ή δουλειά που θα είναι δουλεία. Το μέλλον μας άσχημα προκαθορισμένο, αυτό το αναγνωρίζει πια ο καθένας μας που δεν κλείνει τα μάτια του στην πραγματικότητα που ζούμε. Σ’ αυτή λοιπόν την πραγματικότητα η νεολαία οφείλει να παλέψει για τη ζωή της και το μέλλον της. 
Οφείλουμε, λοιπόν, να παλέψουμε στο πλευρό του λαού για την ανατροπή της επίθεσης.  Ενάντια στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, σ το κλείσιμο των νοσοκομείων, στη φασιστικοποίηση. Να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας σήμερα στις σπουδές, αύριο στη δουλειά. Να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην ίδια τη ζωή, γιατί το μέλλον μας ανήκει και θα το καθορίσουμε μόνο εμείς!


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μας εχουν συνηθισει τα γιαννενα σε πιο γρηγορες ανταποκρισεις! τι εγινε σημερα, λοιπον, στην απεργιακη κινητοποιηση?
έχεις δίκιο. την επόμενη φορά θα είναι στην ώρα της.