1η Μάη 2014


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!



Όλοι στην Απεργία της Πρωτομαγιάς
Πέμπτη    10.30πμ    Εργατικό  Κέντρο


ΕΝΑΝΤΙΑ

Στον κοινωνικό - εργασιακό μεσαίωνα του Μνημονίου
Στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ


Η  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΤΗΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!


Αντίσταση και πάλη
για το δικαίωμα σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-ζωή!


Προκήρυξη των Αγωνιστικών Κινήσεων για την Πρωτομαγιά:

1η ΜΑΗ 2014: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ!

Η Πρωτομαγιά φέτος βρίσκει το λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας μέσα στη δίνη της επίθεσης, που εξαπολύουν κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ. Μιας επίθεσης, που έρχεται να τσακίσει κάθε δικαίωμα και να εξαφανίσει κάθε λαϊκή κατάκτηση. Μιας επίθεσης, που έχει ως την πιο μαύρη εφεδρεία το φασισμό και που ανοίγει ακόμα και ενδεχόμενα πολέμου, όπως γίνεται τώρα φανερό και με το ζήτημα της Ουκρανίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθούν ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να ξεπεράσουν την κρίση τους φορτώνοντας την στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Παρά τις όποιες δηλώσεις λοιπόν περί ανάκαμψης της οικονομίας και ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τα σενάρια για ανάπτυξη και τις υποσχέσεις για παύση της πολιτικής της λιτότητας, αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι η καθημερινότητά μας χαρακτηρίζεται από φτώχεια και ανεργία και ότι το μέλλον, που ετοιμάζουν για μας, είναι ακόμα πιο “σκοτεινό”. Γιατί το κλίμα αυτό ευφορίας (που στήνουν σε μεγάλο βαθμό και προεκλογικά) είναι κάλπικο, μιας και η ανάπτυξη που μας τάζουν και το 500ρικο από το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα “πετάξουν” σε όσους τελικά καταφέρουν να το πάρουν, έχουν προκύψει από το συνεχές ξεζούμισμα των εργαζομένων και από την αέναη φορομπηξία.

Στην πραγματικότητα δηλαδή όλα αυτά που προβάλλει το σύστημα ως “νίκες και επιτυχίες” δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνθήκες κοινωνικού και εργασιακού “μεσαίωνα”, που έχουν δημιουργήσει. Από την κατάργηση του 8ώρου- πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας, από την απελευθέρωση των απολύσεων και τη μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας, μέχρι την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη ραγδαία συρρίκνωση του κατώτατου μισθού και το κλείσιμο σχολείων- νοσοκομείων, βλέπουμε ότι δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων ξηλώνονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Δικαιώματα και κατακτήσεις, που δε χαρίστηκαν από το κεφάλαιο αλλά κερδήθηκαν με αίμα και αποτελούν τις παρακαταθήκες των εργατικών- λαϊκών αγώνων του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936 και της Καισαριανής του 1944. Κεκτημένα, που μέσα από την υπεράσπιση τους από το ίδιο το κίνημα, εξασφάλιζαν στους εργαζόμενους πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίες σε αυτήν την κοινωνία της εκμετάλλευσης. Ζητήματα που σήμερα σε κάθε προσπάθεια εναντίωσης στο τσάκισμά τους το σύστημα απαντάει με καταστολή, επιστρατεύσεις, απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, ακόμα και με φυλάκιση αγωνιστών με πιο πρόσφατο το παράδειγμα των εργατών χαλυβουργών.

Αλλά και εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές γινόμαστε μάρτυρες του χτυπήματος των δικαιωμάτων μας και της εξέλιξης της επίθεσης και στα πανεπιστήμια. Μέσα από την εντατικοποίηση των σπουδών μας και την διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, αλλά κυρίως με τις διαγραφές και τα δίδακτρα να αιωρούνται όλο και πιο κοντά πάνω από τα κεφάλια μας, προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε πειθαρχημένους νεολαίους, που βγαίνοντας στην αγορά εργασίας θα σκύβουν το κεφάλι και θα υποτάσσονται στις επιταγές του εκάστοτε εργοδότη τους. Και φυσικά το σύστημα κάνει τα πάντα, ώστε να διασφαλίσει ότι δε θα κουνηθεί φύλλο απέναντι σε όλα αυτά, τόσο με το χτύπημα του ασύλου και των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, όσο και με την ολοφάνερη προσπάθεια που κάνουν τα τσιράκια του ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για να διαλύσουν τους συλλόγους μας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! Την Πρωτομαγιά καλούμαστε να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να αντισταθούμε στην επίθεσή τους! Ως φοιτητές, ως νεολαίοι, ως σημερινοί και αυριανοί εργαζόμενοι να παλέψουμε ενάντια στο μαύρο τοπίο που έχουν διαμορφώσει για εμάς και τις οικογένειές μας. Ενάντια στην πολιτική που μας πετάει έξω από τις σχολές μας με τις διαγραφές και τα δίδακτρα. Ενάντια στην πολιτική με τα παλιά και νέα μέτρα, που μας θέλει να συνηθίζουμε από τώρα στην περιπλάνηση από την ανεργία στην ημιαπασχόληση με μισθούς χαρτζιλίκι!

Μόνη διέξοδος για μας δεν μπορεί παρά να είναι η ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος μέσα από τους ίδιους τους συλλόγους μας! Δε μπορεί παρά να είναι η συμπόρευση με το λαϊκό και εργατικό κίνημα κόντρα στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί όπως δείχνει και η ίδια η Πρωτομαγιά, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν έχει κάνει το σύστημα για να αλλοιώσει το χαρακτήρα της, η μόνη προοπτική για μας είναι η πάλη για τα κοινά μας συμφέροντα στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης όλου του κόσμου! 

Σχόλια