ΑΣΟΕΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ... Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!


Πεδίο μάχης θυμίζει ο προαύλιος χώρος του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ τις τελευταίες μέρες. Οι φοιτητές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με χημικά και δακρυγόνα που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια των λεγόμενων επιχειρήσεων «πάταξης του παρεμπορίου»...

Η αφορμή και οι πραγματικοί στόχοι!
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της επίθεσης αυτής, τόσο απέναντι στους μετανάστες, όσο και απέναντι στο λαϊκό Άσυλο και τους αγώνες που εκπροσωπεί. Αν και οι αστυνομικές δυνάμεις επικαλούνται την «πάταξη του παρεμπορίου» για να μπορούν να περικυκλώνουν και βομβαρδίζουν καθημερινά το χώρο του πανεπιστημίου, όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό αποτελεί καθαρά... ΑΦΟΡΜΗ… 


Πραγματικοί ΣΤΟΧΟΙ;;; Από την μια μεριά το χτύπημα των μεταναστών, όπου αφού το σύστημα τους χρησιμοποίησε για το χτίσιμο των «μεγάλων έργων» του παρελθόντος και τους χρησιμοποιεί και σήμερα στις διάφορες… Μανωλάδες ανά την χώρα, έρχεται να τους φορτώσει όλα τα δεινά της κρίσης. Σπέρνοντας την ξενοφοβία, θέλει να μας πείσει πως για την ανεργία και το κλείσιμο των μαγαζιών φταίνε οι μετανάστες και όχι η πολιτική που έχει φέρει τον λαό στην εξαθλίωση. Ενόψει των διπλών εκλογών, η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει «έργο». Στοχοποιεί, λοιπόν, μια κοινωνική ομάδα, που βιώνει την εξαθλίωση και προσπαθεί να επιβιώσει πωλώντας μικροεμπορεύματα, παίζοντας την ζωή τους κορώνα-γράμματα καθώς όποιοι συλληφθούν από την αστυνομία, βρίσκονται μπρος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και πίσω στο να επιστρέψουν στις κατεστραμμένες και βομβαρδισμένες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πατρίδες τους.

Από την άλλη, το χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και η βίαια καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης στην επίθεση που δέχεται σήμερα ο λαός και η νεολαία, από τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές ξένου κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ. Καταπατώντας το ΑΣΥΛΟ και τρομοκρατώντας τους φοιτητές, το σύστημα θέλει να εμπεδώσουμε πως αυτά θα έχουμε απέναντί μας, κάθε φορά που θα προσπαθούμε να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, κάθε φορά που θα υψώνουμε ανάστημα απέναντι στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. Θέλει τους φοιτητές, να «συνηθίσουν» στην παρουσία και τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής στους χώρους του Ασύλου, χτυπώντας μια κατάκτηση που έχει δώσει πνοή στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Εντείνοντας την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, ακολουθεί πιστά την πολιτική του «μαστιγίου», όπως κάνει σε όποιον χώρο προσπαθεί να σηκώσει το κεφάλι.

Το ζήτημα είναι πολιτικό...
Κανείς δεν θα παλέψει για μας... Απάντηση να δώσει το φοιτητικό κίνημα.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για το ρόλο του ΠΡΥΤΑΝΗ στο παραπάνω σκηνικό. Ενώ στο πανεπιστήμιο καλέστηκε Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη 13/3, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί, ο κ. Πρύτανης (που τόσες μέρες που εξελισσόταν η κατάσταση αυτή, παρέμενε άφαντος) έκλεισε την σχολή προκειμένου να αποτρέψει την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Προσπαθεί έτσι να αποφύγει οποιαδήποτε περίπτωση να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις οι φοιτητές, για την υπεράσπιση του ΑΣΥΛΟΥ και των δικαιωμάτων τους. Για μια ακόμη φορά οι πρυτανικές αρχές μας δείχνουν ότι δεν είναι στο πλευρό των φοιτητών αλλά ΑΠΕΝΑΝΤΙ! Αυτό δείχνουν οι ανακοινώσεις της Πρυτανείας, και της Συγκλήτου που εξισώνουν «την αστυνομία τους ασκούντες το παρεμπόριο και τους υποστηρικτές τους», αλλά και ιδιαίτερα της Συγκλήτου, που ζητάει την δημιουργία «πανεπιστημιακής» αστυνομίας, για να επιλύνει τα θέματα αυτά αντί για τα ΜΑΤ. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι το σύστημα με όπλο την κρατική καταστολή και έχοντας ως συμμάχους του τις πρυτανικές αρχές και το καθηγητικό κατεστημένο προχωράει όλο και περισσότερο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψιν και την πλήρη εντατικοποίηση των σπουδών μας και τα όρια σπουδών, καταλαβαίνουμε πως το σύστημα θέλει το φοιτητή σκυμμένο πάνω από ένα βιβλίο, πειθήνιο, μη αφήνοντας του κανένα περιθώριο για καμία αντίδραση. Αν και στα παραπάνω προσθέσουμε την εφαρμογή και του Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού, αλλά και τις διαγραφές που έρχονται κιόλας από τον Ιούνιο στρώνοντας το έδαφος για τα δίδακτρα, έχουμε μια εικόνα για το Πανεπιστήμιο του μνημονίου, το Πανεπιστήμιο των λίγων και εκλεκτών.

Η απάντηση βρίσκεται μόνο στις συλλογικές διαδικασίες μέσα στους συλλόγους μας και στους μαζικούς αγώνες των φοιτητών. Το παρελθόν έχει δείξει πως το Φοιτητικό Κίνημα, μπορεί να αντισταθεί, αλλά και να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εναντιώνεται στις λαϊκές μάζες και την νεολαία. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ μπορούμε να ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, ένα μέλλον που έχει να υποσχεθεί μόνο ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και καταστολή και αυτό θα γίνει με αγώνες στο ΠΑΡΟΝ! Ας βγούμε λοιπόν οι φοιτητές στο προσκήνιο σε αγωνιστική κατεύθυνση μέσα από συνελεύσεις στο Φοιτητικό μας Σύλλογο!

Σχόλια