Ανακοίνωση για την εμφάνιση φασιστικής ομάδας στη Νομική Κομοτηνής


Τα ξημερώματα της Πέμπτης 6/3/2014 έκανε την εμφάνισή της φασιστική ομάδα (3 άτομα) στην άδεια από φοιτητές Νομική σχολή, στην Κομοτηνή. Οι φασίστες μουτζούρωσαν πανό με σβάστιγκες  και σκόρπισαν κείμενο με απόσπασμα του Χίτλερ, διαμηνύοντας ουσιαστικά πως ήρθαν να «βάλουν τάξη» μετά από δύο χρόνια αναμονής, όπως έγραψαν. Η υπογραφή .. Εθνικοσοσιαλιστική Φοιτητική Κίνηση.

Το έδαφος της δραστηριοποίησης τέτοιων φασιστικών ομάδων στρώνεται καθημερινά με την ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Απαγόρευση διαδηλώσεων, καταστολή κινητοποιήσεων, κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, για τη δουλειά, για το μέλλον, για τη ζωή είναι αυτό που βιώνει ο λαός και η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Με τη σειρά τα φασιστικά μορφώματα, έρχονται να υπηρετήσουν αυτήν την πολιτική και να ενισχύσουν το σάπιο και απάνθρωπο αυτό σύστημα.


Το κάδρο της φασιστικοποίησης στα πανεπιστήμια σκιαγραφείται από τους αυταρχικούς καθηγητές και την πειθάρχηση και υποταγή που επιβάλλουν έως το φόβο και το άγχος των οικονομικών προβλημάτων και τις διαγραφές. Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκουν πάτημα και φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στις σχολές κάθε λογής φασιστοειδή. Ο ρόλος τους στο πανεπιστήμιο είναι ανάλογος με αυτόν που έχουν στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία γενικότερα: αποτελούν το μαύρο χέρι του συστήματος, προσπαθώντας με όπλα τη βία και τον εκφοβισμό να αποτρέψουν και να διαλύσουν κάθε κίνηση αντίστασης και διεκδίκησης από την πλευρά των φοιτητών, των εργαζομένων και του λαού αντίστοιχα.

Οι φιλοδοξίες αυτές θα τους βγουν ξινές. Το φοιτητικό κίνημα, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα πιο ζωντανά, προοδευτικά και μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αποτελεί εδώ και δεκαετίες κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος (ενσωματωμένο μέχρι και στα καταστατικά των συλλόγων) το γεγονός ότι οι φασίστες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν μέσα στις σχολές. Γι' αυτό και τόσο καιρό όλο αυτό το ρεύμα μισο-εκφραζόταν, όπου και όπως μπορούσε, μέσω της ΔΑΠ. Οι φασιστικές απόψεις δεν έχουν θέση μέσα στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και όποιος ακολουθεί ανοιχτά τέτοιες πρακτικές θέτει αυτόματα εαυτόν εκτός συλλόγου και διαγράφεται (τουλάχιστον αυτό είναι το δέον). Και αυτό το κεκτημένο θα υπερασπιστούμε κάνοντας τα πάντα για να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο εμφάνισής τους μέσα στους συλλόγους. Πολεμάμε την εντατικοποίηση και το κλίμα φόβου και αγωνίας που αυτή καλλιεργεί. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, το άσυλο, το πτυχίο και τη δουλειά. Βγαίνουμε αγωνιστικά στο δρόμο, πλάι στο λαό και την εργατική τάξη, για την αναχαίτιση της επίθεσης των ιμπεριαλιστών και των εγχώριων υπηκόων τους.

Έξω οι φασίστες από τις σχολές!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Σχόλια