Για το χθεσινό συλλαλητήριο



«Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
ενάντια στου συστήματος την πολιτική!»

Χθες το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο  στα  Γιάννενα.  Περίπου 250 άτομα κατέβηκαν στο δρόμο. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν κυρίως από νεολαίους και φοιτητές. Συμμετείχαν με μπλοκ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, ο α/α/ε χώρος, και το ΚΚΕ(μ-λ).

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαμε στην κινητοποίηση με δικό μας ξεχωριστό μπλοκ και συνθήματα,  με σκοπό  να αναδείξουμε στο λαό και  τους  εργαζόμενους, πως η ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής,  η κρατική τρομοκρατία και η ύπαρξη των φασιστοομάδων στο πολιτικό σκηνικό, προωθούνται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.  Για να συνεχίσουν δηλαδή την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού. 

Καθώς επίσης και πως η οργάνωση της αντίστασης του λαού και της νεολαίας στην επίθεση,  στα βάρβαρα μέτρα  και στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος που γεννά το φασισμό,  είναι ο πιο βαθύς και πιο ουσιαστικός αντιφασισμός.

* Αρνητικό στοιχείο της χθεσινής διαδήλωσης ήταν η απουσία πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, παραδίδοντας το ζήτημα της  αντιφασιστικής πάλης στην κοντόφθαλμη και αδιέξοδη πολιτική άποψη και πρακτική του α/α/ε χώρου, κάτι  που δημιουργεί σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

Σχόλια